Hester Firet en Lennart de Vries zetten ‘tweede stap’ bij GalanNXT

03 maart 2022 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

GalanNXT heeft zijn team versterkt met twee kersverse consultants: Hester Firet en Lennart de Vries. Waar Hester doorstroomt vanuit een PMO-rol binnen moederbedrijf Galan Groep, is Lennart afkomstig uit het zorgdomein, waar hij tot voor kort de rol van projectleider bij een zorgaanbieder vervulde.

Bij het organisatieonderdeel van Galan Groep gaan de twee ervaren professionals zich allebei richten op complexe organisatievraagstukken in het maatschappelijke speelveld. Bij GalanNXT werken young professionals die al enkele jaren ervaring op zak hebben en in hun loopbaan ‘een tweede stap’ willen zetten door zich te doorontwikkelen als organisatieadviseur.

Hester Firet heeft een achtergrond in de psychologie, veranderkunde en bedrijfskunde. Ze begon haar loopbaan als trainee bij Improven, waar ze in twee jaar tijd diverse bedrijven heeft bijgestaan in het verbeteren van hun processen en projecten. Vervolgens maakte ze de overstap naar de vakgroep Leiderschap & Transitie binnen Galan Groep.
Hester Firet en Lennart de Vries - GalanNXT

Binnen GalanNXT mag Hester vanuit haar ruime kennis en ervaring bijdragen aan de belangrijke maatschappelijke vraagstukken waar GalanNXT zich op toelegt. Te denken valt aan opgaven op het gebied van verduurzaming, digitalisering en sociale vraagstukken in het publieke domein.

“Bij GalanNXT haal ik de ruimte om me te ontwikkelen: te leren van onze ervaren Galan-adviseurs en samen met mijn NXT-collega’s te leren, sparren en ondernemen”, laat Hester weten.

Lennart de Vries zette zich ruim vier jaar in als programma- en projectmanager in het zorgdomein, eerst vanuit het management traineeship JMC Talent for Care en later vanuit adviesbureau Neo-Mundo.

Meest recentelijk zette hij zich in een projectleidende rol ruim een jaar in voor zorgorganisatie Amsta. Hij heeft hier een regionaal samenwerkingsverband opgezet voor zorg aan mensen met alcohol-gerelateerde hersenschade.

Die waardevolle ervaring neemt hij nu mee naar GalanNXT: “Ik heb ervaring met samenwerkingsverbanden en organisatieveranderingen in veel verschillende zorgsectoren. Hierbij heb ik geleerd dat om iets te laten slagen, inhoudelijke kennis en projectmatige structuur een fundament vormen, maar het eindelijke succes valt of staat bij de menselijke component van een verandering”, laat Lennart weten.

De kersverse GalanNXT-adviseur, die van oorsprong een bèta-achtergrond als neurobioloog heeft, geeft tot slot aan dat hij bij zijn nieuwe werkgever “nog beter het ambacht wil leren om mensen en organisaties verder te helpen om hetgeen te bereiken waarom zij bestaan. Bijvoorbeeld door te ondersteunen met de weg naar hun stip op de horizon.”