Annemarie van den Broek sluit zich aan bij Proven Partners

01 maart 2022 Consultancy.nl 4 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Proven Partners heeft begin dit jaar Annemarie van den Broek verwelkomd binnen het team. In haar rol als sherpa gaat ze opdrachtgevers helpen om verandering door te voeren en mensen in beweging te krijgen.

Annemarie van den Broek brengt uitgebreide ervaring op het gebied van organisatieontwikkeling, change management en wendbaarheid mee naar Proven Partners. Het adviesbureau legt zich in het bijzonder toe op het wendbaar maken van organisaties.

Die inhoudelijke match vormt een van de redenen dat Annemarie zich heeft aangesloten bij Proven. “Bij mijn eerdere werkgevers in zowel de zorg (ORO) als de consultancy (Altran) stond het meebewegen met en inspelen op ontwikkelingen in de markt centraal.”

Annemarie van den Broek sluit zich aan bij Proven Partners

Bij zorgorganisatie ORO hielp Annemarie de organisatie meer marktgericht te worden en ondersteunde ze bij de transitie naar meer toekomst- en doelgericht werken. En als HR-adviseur bij Altran droeg ze bij aan een grote bedrijfsintegratie (van drie organisaties naar één).

“Denk daarbij aan het samenvoegen van teams, harmonisatie van performancebeleid en arbeidsvoorwaarden, het meenemen van de organisatie in de toekomststrategie, kennisdelen en zorgen voor een zachte landing in een nieuwe werkomgeving”, vertelt Annemarie.

Gevraagd waarom ze nu heeft gekozen voor het adviesvak en in het bijzonder Proven Partners, zegt Annemarie: “De overstap naar de consultancy heb ik gemaakt omdat ik het een mooie uitdaging vind om dit bij uiteenlopende organisaties te mogen doen, om steeds weer in een nieuwe uitdaging terecht te komen. Dat verrast en maakt dat je zelf ook steeds in beweging blijft en blijft leren.”

Ook denkt ze dat haar manier van denken goed aansluit op haar nieuwe rol. “Wat mij motiveerde is dat ik, in alles wat ik doe, steeds bezig ben met het leggen van verbanden tussen relaties, proces en inhoud. Zien dat een strategie steeds meer landt, de organisatie in beweging is en mensen met elkaar bouwen en vooruitkomen. Daar doe ik het voor!”

Warme ontvangst

Annemarie was reeds voor haar overstap naar Proven Partners bekend met het adviesbureau. “In de afgelopen drie jaar heb ik bij ORO al samengewerkt met Proven Partners, als lid van het interne ‘Samen Sturen’-ontwikkelteam. De samenwerking heeft bijgedragen aan mijn ontwikkeling van HR businesspartner naar integraal organisatieadviseur”, blikt ze terug.

“Daarnaast heb ik me kunnen onderdompelen in de manier van denken en doen binnen Proven Partners. Dit sluit goed aan bij wie ik ben en daagt mij tegelijkertijd steeds uit om het beste uit mezelf te halen.”

Niet verrassend voelde haar onboarding bij Proven Partners dan ook zeer vertrouwd: “In de eerste weken ben ik warm ontvangen door mijn collega’s en heb ik online kennis kunnen maken met mijn nieuwe opdrachtgevers.”

Uitdagende opdrachten

Annemarie zet zich vanuit Proven Partners in binnen verschillende uitdagende opdrachten. Zo helpt ze momenteel een zorgorganisatie bij het vormgeven van een integraal servicebureau.

“We begeleiden de teams om vanuit programma’s doel- en resultaatgericht te werken en de bestaande systemen en processen wat meer los te laten. Om vanuit vakmanschap nog meer van toegevoegde waarde te zijn voor de zorgteams in de regio. Een stap die perfect aansluit bij de koers van de organisatie.”

“Mijn rol daarbij is om de organisatie te ondersteunen in dit veranderproces, de governancestructuur te bewaken en teams en medewerkers te coachen om te zorgen dat de organisatie stap voor stap wendbaarder wordt.”

Wendbare werkomgevingen

Daarnaast werkt Annemarie als adviseur werkomgevingen aan communicatie en verandertrajecten die ondersteunend zijn aan aanpassingen in de digitale of fysieke werkomgeving.

“We werken hierin samen met netwerkpartners, zoals Rever Interieurprojecten, die zich richten op aanpassing van de fysieke en digitale werkomgeving. We zien dat deze aanpassing vaak als een versnelling werkt om een beweging naar een meer wendbare organisatie tot stand te brengen. Wij ondersteunen daarbij.”

Tot slot licht ze haar rol als sherpa toe, waarin leren in de praktijk centraal staat. “We geven geen trainingen, maar gaan direct als change adviseur in de praktijk aan de slag om patronen in de samenwerking en communicatie te veranderen. Hoe maak ik als zelfstandige professional mijn eigen keuzes in het hybride werken? Hoe werken wij als team optimaal samen? Hoe stuur ik op output?”

“Hierbij gunnen wij de organisatie de eigen reis en als sherpa gidsen, coachen, faciliteren, monitoren en gaan wij mee op die reis!”