DHV organiseert verkiezing MVO Manager van het Jaar

03 april 2012 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Adviesbureau DHV organiseert samen met VNO-NCW en tapijttegelfabrikant InterfaceFLOR de verkiezing ‘MVO-manager van het jaar’. De verkiezing wordt dit jaar voor het eerst georganiseerd. De winnaar wordt bekendgemaakt tijdens het National Sustainability Congres op 20 november.

DHV heeft in februari bekendgemaakt dat het de intentie heeft om te fuseren met Royal Haskoning.

Inspiratie voor branche
Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) heeft het afgelopen decennium een prominente positie gekregen in het bedrijfsleven en bij (semi-)overheidsorganisaties. Folkert van der Molen, marktmanager milieu en duurzaamheid bij DHV en initiatiefnemer van de verkiezing: ‘Het beroep van de MVO-manager is volwassen geworden. Door deze verkiezing brengen we al hun inspanningen en resultaten in kaart. Dat levert weer inspiratie op voor vakgenoten met als resultaat: betere MVO-prestaties van organisaties en meer aandacht voor MVO.’

Criteria
Deelname is voorbehouden aan functionarissen bij organisaties die eindverantwoordelijk zijn voor MVO of duurzaamheid in de volle breedte en daarover rapporteren aan de directie. Denk aan mensen met bijvoorbeeld de functie van MVO-manager, manager sustainability, CSR-manager of manager duurzaamheid. Ook mensen die MVO combineren met andere vakgebieden komen in aanmerking, bijvoorbeeld een manager corporate communicatie of een manager KAM/HSE.

Deelname
Iedereen die denkt in aanmerking te komen voor de titel kan zich tot 1 juli aanmelden via de website www.mvomanagervanhetjaar.nl. Uit de aanmeldingen nomineert de jury vijf kandidaten. De winnaar wordt bepaald door het aantal online stemmen (60%) en stemmen van bezoekers tijdens het National Sustainability Congres (40%).

Jury
De jury bestaat uit zes deskundigen uit het MVO-veld:
- Frits de Groot, teammanager Milieu, Energie, Ruimtelijke Ordening en Transport bij VNO-NCW;
- Ton van Keken, COO bij InterfaceFLOR Europe;
- Willem Lageweg, directeur MVO-Nederland;
- Folkert van der Molen, marktmanager milieu en duurzaamheid bij DHV;
- André Nijhof, associate professor European Institute for Business Ethics bij Nyenrode University;
- Farah Karimi, algemeen directeur Oxfam Novib.