NACO moderniseert luchthaven Sao Paulo voor WK2014

01 maart 2012 Consultancy.nl
Profiel

NACO Netherlands Airport Consultants, onderdeel van advies- en ingenieursbureau DHV, heeft een grote opdracht gewonnen in Brazilië. Het adviesbureau is de komende dertig jaar, samen met verschillende consortiumpartners, verantwoordelijk voor het beheer en ontwikkeling van de luchthaven van Viracopos bij São Paulo. De opdracht heeft een totale waarde van $2,2 miljard.

Doordat luchthaven Viracopos een belangrijkste rol zal innemen voor Brazilië tijdens het WK2014 en de OS2016 verwacht de luchthaven dat het aantal passagiers zal groeien van 5 miljoen naar 15 miljoen per jaar in het komende decennium. De huidige infrastructuur, en dan met name de terminal zal moeten worden gemoderniseerd en uitgebreid. De eerste fase van de upgrade van deze luchthaven moet op tijd klaar zijn voor het WK in 2014.

NACO moderniseert luchthaven Sao Paulo voor WK2014

Luchthavenplan
Ben Hasselman, Projectdirecteur bij NACO: "In de biedingsfase was het onze rol om het bod te optimaliseren en de ontwikkelingspotentie voor deze luchthaven te schetsen. Nu ons consortium de concessie gewonnen heeft is NACO voor de komende jaren als luchthavenplanner aan Viracopos verbonden. Zeker in de eerste vijf jaar zal er veel werk verzet moeten worden." NACO werkte in de biedingsfase zeer constructief samen met UTC/Constran en haar Braziliaanse partner Aeroservice.

Modernisering en capaciteitsuitbreiding
De Braziliaanse overheid verleende begin dit jaar via openbare aanbestedingen concessies aan private consortia voor drie luchthavens. Deze maatregel werd genomen om zo de modernisering en benodigde capaciteitsuitbreiding van de luchthavens te kunnen realiseren. Naast Viracopos gaat het om de luchthavens São Paulo-Guarulhos en Brasilia. Het totale bod voor de drie luchthavens is $14,2 miljard.