Gwynt verwelkomt Bob Houwen en Jasper van Hofwegen

10 maart 2022 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Gwynt heeft twee nieuwe professionals verwelkomd binnen het team: Jasper van Hofwegen is gestart als Business Associate, terwijl Bob Houwen aan de slag gaat als Junior Business Associate.

Jasper van Hofwegen neemt enkele jaren aan ervaring als adviseur mee naar zijn nieuwe rol bij Gwynt. Hiervoor werkte hij ruim drie jaar voor Valcon (voorheen First Consulting), waar hij doorgroeide naar de rol van Senior Consultant. In 2018 rondde hij aan Rotterdam School of Management, Erasmus Universiteit een master in Supply Chain Management af.

Jasper deed de afgelopen jaren uitgebreide expertise op in onder meer (agile) projectmanagement, procesoptimalisatie en inrichting van rapportage- en stuurmiddelen. “De combinatie van het in kaart brengen van verbeterpotentieel op basis van data en feiten, en momentum creëren aan de menselijke kant om de kansen te benutten is cruciaal om een doorbraak te realiseren”, vertelt hij.

Gwynt verwelkomt Bob Houwen en Jasper van Hofwegen

In januari besloot Jasper de overstap te maken naar Gwynt, een adviesbureau dat zich in het bijzonder focust op (familie)bedrijven in de food- en maakindustrie, de retail, de groothandel en de logistiek. Gwynt levert diensten op het gebied van onder meer operational en business excellence, supply chain, innovatie en internationale expansie.

Gevraagd waarom Jasper heeft gekozen voor het bureau uit Esch, legt hij uit: “Het helpen van ondernemende bedrijven met het waarmaken van hun ambities is gewoon super gaaf. Familiebedrijven zijn pragmatisch en resultaatgericht, wat ik ook terugzie bij Gwynt.”

Ook ziet hij een match in de opdrachten waaraan hij mag werken bij Gwynt en de bijdrage die hij kan leveren: “Het type vraagstukken is meer gefocust op langetermijndoelstellingen en continuïteit, waardoor je als consultant een grote en blijvende impact kunt maken.”

Bob Houwen is gestart als Junior Business Associate. Hij studeerde aan de Hotel Management School Maastricht, waarna hij ook een master afrondde in Business & Strategic Management. Ook brengt hij enkele jaren aan ervaring binnen het foodsegment mee naar Gwynt, waaronder bij supermarktketen Jumbo, bezorgdienst Picnic en bij twee ondernemende foodproducenten.

“Ik heb in korte tijd de foodketen van meerdere kanten kunnen bekijken. Zo heb ik zowel aan het begin als aan het einde van de keten gewerkt bij verschillende foodbedrijven om zo ervaring op te kunnen doen. Mede hierdoor heb ik een specialisme opgebouwd in projectmanagement.”

Hij koos voor de consultancy omdat hij zo de mogelijkheid heeft “om het verschil te kunnen maken bij diverse partijen in de food-industrie”, zo legt hij uit. “Daarnaast heb ik hierbij de mogelijkheid om ervaring op te doen binnen verschillende projecten in een korte periode.”

Wat Bob specifiek trok aan Gwynt? “Het specialisme in familiebedrijven”, geeft hij aan. “Hierdoor zijn de projecten ondernemend en vooral ook gericht op daadkracht. De combinatie van ondernemende familiebedrijven en projecten, waarbij je niet alleen advies geeft maar ook daadkracht, was voor mij de doorslaggevende factor”, besluit Bob.