Fred van Gelder: ‘Bij Mobilee voel ik me helemaal thuis’

15 maart 2022 Consultancy.nl 4 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Fred van Gelder werkt alweer bijna een jaar bij Mobilee management & advies en hij voelt zich meer dan op zijn plek bij het bureau. In gesprek met Consultancy.nl vertelt hij over zijn start en hoe hij de afgelopen periode heeft ervaren.

Het Utrechtse Mobilee is een adviesbureau dat zich toelegt op het realiseren van digitale transformatievraagstukken en -programma’s. Zo adviseert Mobilee regelmatig organisaties binnen overheid, financiële dienstverlening, zorg en industrie.

Als ervaren businessanalist besloot Fred van Gelder begin vorig jaar de overstap te maken naar het bureau. Een jaar later denkt hij met veel plezier terug aan zijn start. “Ondanks alle coronaperikelen voelde ik mij meteen thuis bij Mobilee en ben ik goed opgevangen.”

Fred van Gelder, Mobilee

“Het onboarden binnen de organisatie verliep heel goed. Via gesprekken op kantoor of online kennismakingen werd snel gezorgd voor een prettige aansluiting bij de collega’s. Daarnaast kon ik makkelijk aansluiten bij bestaande of nieuwe initiatieven vanuit collega’s die bijdragen bij de organisatieontwikkeling van Mobilee zelf. Op deze manier kreeg ik al snel het gevoel écht onderdeel te zijn van het team.”

Digitaal vertegenwoordigd

Fred begon zijn loopbaan in de verzekerings- en pensioenwereld. Zijn eerste adviesrol vervulde hij als pensioenconsultant bij Akkermans & Partners. Als teammanager en projectconsultant vervolgde hij zijn loopbaan bij verzekeraar ASR, waar hij acht jaar zou blijven. De afgelopen jaren werkte hij in diverse businessanalist-functies, waaronder bij Allianz, PGGM, Zorginstituut Nederland en Logius (onderdeel van het ministerie van BZK).

Als kersverse consultant van Mobilee werkt Fred met een aantal collega’s aan een uitdagende veranderopgave binnen Logius, het ‘Programma ‘Vertegenwoordigen’. Fred legt uit: “We zien dat dienstverlening binnen de overheid steeds vaker digitaal plaatsvindt. Een grote groep burgers vindt het echter lastig om digitaal zaken te doen met de overheid. Zij wil hierbij geholpen worden.”

“Burgers, bedrijven en andere organisaties hebben het recht om iemand te machtigen in hun relatie met de overheid. Een goed functionerende machtigingsfunctie geeft concrete invulling aan dit recht en levert daarmee een belangrijke bijdrage aan de participatie (inclusie) van niet-digivaardigen.”

Het programmateam biedt in dat kader een belangrijke bijdrage. “Hoewel het (digitaal) vertegenwoordigen de afgelopen periode de nodige aandacht heeft gehad, ontbreken nog de nodige vormen met betrekking tot vertegenwoordigen. Het Programma Vertegenwoordigen realiseert in samenwerking met een groot aantal partijen hiervoor de nodige voorzieningen”, legt Fred uit.

Mooie club

Gevraagd naar hoe hij de (werk)cultuur bij het Utrechtse adviesbureau ervaart, haalt Fred aan hoe Mobilee “in staat is om je snel op je gemak te laten voelen”. Daarbij wijst hij op de platte organisatiecultuur die geldt binnen het bureau, waarbinnen nauw contact met de collega’s centraal staat.

“Iedereen is even benaderbaar, of dit nu gaat om een directe collega, HR-manager, officemanager, salesmanager of een van de partners. En dat is wat ik enorm waardeer aan deze mooie club.”

Fred heeft dan ook geen moment spijt gehad van zijn overstap. “Ik voel mij thuis bij Mobilee. Als consultants zijn we niet alleen resultaatgericht bij onze opdrachtgevers, maar ook intern als we met elkaar bezig zijn om onszelf en de organisatie Mobilee naar een hoger niveau te tillen. De kracht van Mobilee is dat er tijd en ruimte wordt vrijgemaakt om van elkaar te leren om zo jezelf en Mobilee nog beter te maken.”

Naast een resultaatgerichte is Mobilee bovendien ook een “mensgerichte organisatie”, benadrukt Fred. “Als medewerker sta je niet alleen centraal, je staat ook aan het roer van je eigen ontwikkeling. Mobilee erkent het belang van continu blijven leren en ontwikkelen. Als consultant krijg je hierin alle vrijheid.”

Nog een belangrijke factor is volgens hem de aandacht voor ‘fun’. “Wanneer de maatregelen het toestaan zoeken we elkaar op om leuke dingen te doen. Dit varieert van een potje padel tot mountainbiken, van golfen tot waterskiën. De traditionele vrijmibo op kantoor kan én mag natuurlijk niet ontbreken.”

Al deze elementen maken Mobilee volgens Fred tot zo’n succesvolle organisatie. “Niet voor niets is Mobilee voor het 2e jaar op rij gekozen tot beste organisatieadviesbureau van Nederland. Een happy consultant die zich gewaardeerd voelt door de werkgever straalt dit ook uit bij de opdrachtgever in zijn of haar performance”, besluit hij enthousiast.