McKinsey koopt Hongaarse digital consultancy IncepTech

17 februari 2022 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Wereldwijd strategy consultancykantoor McKinsey & Company heeft zijn Digital-praktijk in Europa versterkt met de overname van IncepTech, een Hongaars bedrijf dat digitale producten en oplossingen ontwikkelt.

Met de aankoop van IncepTech voegt McKinsey een team van 60+ digital consultants, product engineers en software architects toe aan zijn McKinsey Digital-kantoor in Boedapest.

IncepTech werd in 2014 opgericht door McKinsey & Company-alumnus Gyorgy Buslig. Het bedrijf is gespecialiseerd in software engineering, digitale expertise en technologie. De afgelopen jaren werkte IncepTech al meermaals samen met McKinsey aan uiteenlopende projecten.

“Zo hebben we een snelgroeiend vastgoedbedrijf geholpen bij het opbouwen van een ecoysteem om meer omzet te genereren, en hebben we bijvoorbeeld een expeditie-cruisebedrijf ondersteund bij het ontwikkelen van zijn digitale distributieplatform voor reisagenten en klanten”, vertelt Buslig.

Nu IncepTech deel uitmaakt van McKinsey Digital zullen de teams “vanaf het begin 100% geïntegreerd zijn”, geeft Buslig aan. “Dit biedt ons de mogelijkheid om te werken aan enkele van de meest intrigerende digitale uitdagingen van dit moment.”

Vierde McKinsey Digital studio

De nieuwe studio in Boedapest is alweer de vierde McKinsey Digital-studio in Europa. Gezamenlijk tellen de studio’s in Londen, Berlijn, Boedapest en Stockholm ruim 500 experts, die werken op het snijvlak van digital, technologie, design, en analytics.

“In onze studio’s helpen cross-functionele teams klanten bij het oplossen van hun moeilijkste en meest prangende uitdagingen. Dat doen ze veelal binnen zeer strakke tijdskaders en vanuit een snelle en agile aanpak”, legt Chris Smith uit, een McKinsey-partner in Londen die mede leidinggeeft aan het McKinsey Digital-studionetwerk in Europa.

Overnames

De deal betreft de eerste voor McKinsey in Europa sinds eind vorig jaar, toen het Zweedse duurzaamheidsadviesbureau Material Economics werd ingelijfd. In het eerste kwartaal van 2021 werd ook Vivid Economics opgepikt

Buiten Europa zijn de overnames van het strategiekantoor vooral gericht op het versterken van de digitale capaciteiten. Zo versterkte McKinsey Digital zich recent met de overnames van Hypothesis in Australië en Candid Partners in de VS.