McKinsey & Company koopt twee digitale bureaus down under

11 februari 2021 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

McKinsey & Company heeft twee bedrijven overgenomen in Australië. Het zijn de eerste overnames in zijn 50-jarige historie down under.

Beide overnames zijn erop gericht om McKinsey & Company’s digitale capaciteiten uit te bouwen – een prioriteit, nu veel van McKinseys wereldwijde klanten digitale transformaties doorvoeren om een concurrentievoordeel te realiseren en waarde te ontsluiten. Momenteel leveren de digitale praktijken van McKinsey een belangrijke bijdrage aan 40% van zijn projecten overal ter wereld.

Met de overname van Hypothesis voegt het strategy consultancykantoor een team van ongeveer 40 professionals tot aan zijn Australische McKinsey Digital-praktijk. Hypothesis is een in Sydney en Melbourne gevestigd digital adviesbureau dat is gespecialiseerd in vier gebieden: het ontwerpen van digitale producten en concepten, data science, het ontwikkelen van tools en oplossingen (waaronder software engineering en product interfaces) en het omarmen van agile manieren van werken.

McKinsey & Company koopt twee digitale bureaus down under

Lees verder: McKinsey Australia buys Hypothesis to beef up Digital division

Met de overname van Venturetec voegt McKinsey daarnaast een klein team van consultants en innovators toe aan McKinsey Digital. Venturetec werd twee jaar geleden opgericht en is uitgegroeid tot een boutique specialist in digitale innovatie. Het bureau heeft meer dan 80 projecten voor klanten afgerond binnen zeven landen in de Aziatisch-Pacifische regio.

Lees verderMcKinsey bolts-on Venturetec to Digital business in Australia

Venturetec is ondergebracht binnen McKinsey Digitals Leap-praktijk, die klanten helpt met het lanceren, opbouwen en uitbouwen van digitale activiteiten. Hypothesis is geïntegreerd in de ‘Build by McKinsey’-praktijk, die corporate- en publieke sector-klanten helpt bij het implementeren van digitale transformatiestrategieën en transformaties naar een agile organisatie.

Wereldwijd telt McKinsey Digital meer dan 5.000 medewerkers – data scientists, engineers, architects, developers, technology leads, agile coaches, designers, en cybersecurityexperts – die werkzaam zijn vanuit kantoren in meer dan 60 landen.

De twee gesloten deals volgen kort op de overname door McKinsey van Candid Partners in de VS, een organisatie die cloud consultingdiensten levert aan grote organisaties en zo’n 150 werknemers in dienst heeft.

Met de gesloten deals lijkt McKinsey af te wijken van zijn traditionele groeistrategie, die de voorkeur geeft aan organische groei in plaats van acquisities. Vorig jaar was het Duitse Orpheus de enige overname van McKinsey en in 2019 kocht het strategy consultancykantoor Westney Consulting in de VS. In 2018 deed de met zijn hoofdkantoor in New York gevestigde strategiereus zelfs helemaal geen overnames.