McKinsey koopt Amerikaanse cloud consultancy Candid Partners

22 januari 2021 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Meer nieuws over

Strategy consultancykantoor McKinsey & Company heeft Candid Partners overgenomen, een Amerikaanse aanbieder van cloud-adviesdiensten aan grote organisaties.

Het komt niet al te vaak voor dat McKinsey & Company een overname doet, aangezien het kantoor doorgaans de voorkeur geeft aan organische groei. In 2020 verrichte het internationale consultancykantoor slechts één acquisitie, die van Orpheus, een Duitse aanbieder van ‘spend analytics’-technologie en digitale inkoopoplossingen. In 2019 kocht McKinsey & Company Westney Consulting, een Amerikaans boutique adviesbureau gespecialiseerd in kapitaalprojecten. En in het jaar daarvoor, in 2018, deed McKinsey zelfs helemaal geen overname.

Na reeds met Candid Partners te hebben samengewerkt aan een groot cloudtransformatieproject voor een gemeenschappelijke klant, was McKinsey voldoende onder de indruk van de IT- en digitale consultants van het bedrijf. McKinsey heeft daarom besloten de cloudspecialist over te nemen.

McKinsey koopt Amerikaanse cloud consultancy Candid Partners

“We waren onder de indruk van de diepgang en gezamenlijke aanpak van de mensen die we bij Candid Partners hebben ontmoet”, aldus Steve Van Kuiken, een senior partner en global leader van McKinsey Technology. Ook wijst hij op het indrukwekkende “trackrecord in zowel het oplossen van complexe technische uitdagingen als het leveren van cloudprogramma’s aan enkele van ’s werelds grootste organisaties.” 

McKinsey voegt door de overname meer dan 100 senior ingenieurs, ontwikkelaars, architecten en agile coaches van Candid Partners toe aan zijn gelederen. De gemiddelde technische professional bij het bedrijf beschikt over twintig jaar aan ervaring en veel van deze professionals hebben eerder gewerkt bij vooraanstaande adviesbureaus zoals Accenture, Deloitte en EY.

Het in Atlanta gevestigde bedrijf, opgericht in 2013, heeft 250 cloudopdrachten afgerond. Daarbij is zo’n 95% van de adviesopdrachten voor Fortune 500-organisaties uitgevoerd. De AWS-, Google Cloud- en Microsoft-partner levert diensten gericht op de ontwikkeling en modernisering van cloudapps, cloudstrategie en -migratie, en DevOps-strategie en -automatisering.

“Met de mensen en kennis van Candid Partners zullen we onze technische capaciteiten opschalen en de snelheid versnellen waarmee we onze klanten kunnen helpen tastbare bedrijfswaarde te realiseren met het omarmen van de cloud”, stelt Liz Hilton Segel, managing partner van McKinsey voor Noord-Amerika.

McKinsey en Candid zullen gezamenlijk optrekken en klanten gaan helpen met end-to-end cloudtransformatie – van strategie, het ontwikkelen van businesscases en routekaarten tot architectuurontwerp, app-migraties en workload-optimalisatie.

“Wat onze mensen het meest waarderen, is de mogelijkheid om te werken aan de meest uitdagende technologieprojecten die er zijn – McKinsey kan ons team helpen dit te realiseren”, zegt Merrick Olives, samen met John Peak de medeoprichter van Candid.

De cloudadviesmarkt is zelfs voor McKinsey aantrekkelijk genoeg om een ​​strategische acquisitie in dit domein door te voeren, zo blijkt. Bedrijven schakelen steeds vaker over op de cloud vanwege de verschillende voordelen, waaronder meer snelheid, flexibiliteit, veerkracht en schaalbaarheid. Deze voordelen zijn bijzonder belangrijk geworden omdat de pandemie veel bedrijven noopt om over te schakelen op werken en samenwerken op afstand.

De grote IT-adviesorganisaties hebben net als McKinsey op deze trends gereageerd, door hun investeringen in het segment op te schroeven. Zo heeft Accenture afgelopen september voor de komende drie jaar $3 miljard vrijgemaakt voor zijn nieuwe ‘Cloud First’-afdeling. En zo heeft Cognizant sinds januari 2020 maar liefst twaalf overnames gedaan, waarvan een groot deel cloudspecialisten betrof. Ook de Big Four – Deloitte, EY, KPMG en PwC – investeren volop in het cloudsegment.