McKinsey & Company koopt Vivid Economics en Planetrics

08 maart 2021 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

In zijn vierde overname van 2021 heeft McKinsey & Company een dubbele slag geslagen in het Verenigd Koninkrijk. Met de aankoop van Vivid Economics en dochterbedrijf Planetrics versterkt het strategische consultancykantoor zijn capaciteiten op het gebied van duurzaamheid en klimaatverandering. 

De overname van Vivid Economics voegt een team van ongeveer 130 consultants en staf toe aan McKinseys kantoren in het Verenigd Koninkrijk, Nederland en de Verenigde Staten. Het grote merendeel van de nieuwe medewerkers is gevestigd in Londen.

Vivid Economics werd opgericht in 2006 door Robin Smale en Cameron Hepburn, met als doel de kloof te dichten tussen economisch en managementadvies. Het consultancybureau specialiseert zich in strategisch advies en economisch beleid met een focus op duurzame vraagstukken. Tot de diensten behoren onder meer marktontwerp, economische regulering, netto nul-transities, hernieuwbare energie, klimaatbestendigheid, koolstofmarkten en transactieadvies.

McKinsey & Company koopt Vivid Economics en Planetrics

McKinsey heeft daarnaast Planetrics overgenomen, een dochteronderneming van Vivid Economics die data analytics-diensten en -oplossingen levert ten behoeve van klimaatverandering scenarioplanning binnen het financial services-segment. Het in Londen gevestigde Planetrics telt tien professionals. 

“Deze overname zal ons in staat stellen om klanten in alle sectoren en regio’s te helpen zichzelf te transformeren, om succesvol om te gaan met de risico’s en kansen die voortvloeien uit de transitie naar een duurzamere toekomst”, laat Dickon Pinner, een senior partner bij McKinsey & Company, weten.

McKinsey zal Vivid Economics en Planetrics onderbrengen binnen zijn Sustainability- en Risk & Resilience-praktijken. 

McKinsey op overnamepad

Eerder dit jaar nam McKinsey & Company in Australië twee consultancybureaus over, waarmee het zijn digitale praktijk versterkte. Ook nam het kantoor in de VS het 150 man sterke cloud consultancybureau Candid Partners over. Daarmee week McKinsey af van zijn traditionele strategie, die gecentreerd is rondom organische groei in plaats van acquisities. Tussen 2015 en 2020 nam McKinsey & Company minder dan tien bedrijven over.