Bianca den Elsen nieuwe managing partner van Valcon in Nederland

10 februari 2022 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Consultancybureau Valcon heeft Bianca den Elsen per 1 maart 2022 benoemd tot Managing Partner voor Nederland.

De 46-jarige Bianca den Elsen neemt de rol over van Geert van den Goor, die zo’n tien jaar leidinggaf aan de Nederlandse praktijk en zich nu gaat richten op de internationale groei van Valcon.

Valcon is ontstaan uit de combinatie van First Consulting, Viqtor Davis en Valcon. Recent hebben ook P2 Consulting en Typeqast zich bij de groep gevoegd. Het bureau heeft 1.250 medewerkers in Europa, waaronder circa 580 consultants in ons land.

Bianca den Elsen, Managing Partner Valcon Nederland

Den Elsen is al meer dan twee decennia actief in de consulting en heeft tevens ruime ervaring in bestuurlijke rollen. Vanaf 2015 was ze als partner verbonden aan Deloitte Consulting, waar ze onder andere onderdeel was van het Consulting Leadership-team. Ook maakte ze vanaf 2019 deel uit van de Executive Committee van Deloitte, verantwoordelijk voor Clients & Industries.

Daarvoor werkte Den Elsen meer dan zestien jaar bij Accenture. In deze periode leerde ze Van den Goor kennen. “Toen Geert me een bericht stuurde dat hij op zoek was naar een Managing Partner voor Valcon Nederland en daarbij mijn naam was gevallen, was ik meteen positief getriggerd”, vertelt ze.

“Ik ken een flink aantal mensen die bij Valcon (voorheen First Consulting) werken en hoorde goede verhalen over de cultuur en groei van het bedrijf. Na een aantal gesprekken met Geert en partners bij Valcon heb ik zonder enige twijfel ja gezegd op deze mooie uitdaging.”

“De waarden van Valcon, de mensen, de diversiteit aan klanten, de groei ambitie, de strategie en de breedte van de dienstverlening van strategie tot operations en van boardroom tot de werkvloer, spreken mij enorm aan. Ik verwacht en hoop dat ik met mijn ervaring bij kan dragen aan een duurzame groei van Valcon zowel in Nederland als internationaal.”

Van den Goor: “Ik ken Bianca nog uit onze gezamenlijke Accenture tijd, waar we ook samen projecten hebben gedaan. Met veel interesse heb ik haar carrière gevolgd, waarbij onze paden af en toe kruisten. Naast de inhoudelijke bagage die zij meebrengt ben ik er ook van overtuigd dat ze heel goed bij onze no nonsense-cultuur past, iets dat voor ons cruciaal is. Ik kijk dan ook erg uit naar onze samenwerking.”