Esther Bosman en Maartje Wise-Hoevenaars maken promotie

27 januari 2022 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Royal HaskoningDHV heeft twee topvrouwen gepromoveerd binnen de Water & Maritime-praktijk: Esther Bosman en Maartje Wise-Hoevenaars.

Beide zijn al meer dan twee decennia werkzaam voor Royal HaskoningDHV. Bosman is na haar promotie benoemd tot hoofd van alle waterveiligheid- en maritieme activiteiten in Nederland en het Verenigd Koninkrijk, terwijl Wise-Hoevenaars verantwoordelijk wordt voor alle ecologische, drinkwater-, waterketen- en watersysteem-activiteiten in Nederland. 

Esther Bosman werkt inmiddels 24 jaar bij Royal HaskoningDHV, waarvan meer dan 15 jaar in leidinggevende functies in de watersector. Ze kijkt ernaar uit zich te verbreden in de maritieme wereld. 

Esther Bosman en Maartje Wise-Hoevenaars

“We kunnen de water- en maritieme uitdagingen alleen samen aangaan, het is een maatschappelijke verantwoordelijkheid. Dat doen we met alle kennis en ervaring die wij in huis hebben, zonder grenzen tussen disciplines, in co-creatie met onze opdrachtgevers”, aldus Bosman. 

Ook Maartje Wise-Hoevenaars werkt al ruim 24 jaar voor de zakelijke dienstverlener. Over haar nieuwe rol zeg ze: “Onze snel veranderende wereld, met complexe maatschappelijke uitdagingen, vraagt om duurzame, integrale en inclusieve oplossingen. Die ontwikkelen we in de ‘gouden driehoek’ samen met de wetenschap en publieke partners. Ik verheug me erop om mijn bijdrage te leveren.” 

Niels Schallenberg, een voormalig Deloitter die nu leidinggeeft aan de Water & Maritime-divisie van Royal HaskoningDHV zegt: “Ik ben ervan overtuigd dat Esther en Maartje in hun nieuwe rol op inspirerende wijze leiding gaan geven. Samen met onze klanten koppelen zij strategie aan ontwerp en uitvoering. En daarbij passen ze de beste technologische en digitale innovaties toe. Zo komen we tot de effectieve, duurzame en circulaire oplossingen.”

Royal HaskoningDHV is een van ’s werelds grootste ingenieurs- en adviesbureaus (6.000 medewerkers). Het oer-Hollandse bedrijf is vooral bekend om zijn expertise in de water- en maritieme wereld. De praktijk werkt in Nederland en internationaal onder meer voor gemeenten, drinkwaterbedrijven, overheden, havens, scheepswerven en terminals.