Consultancy Experience: Oud-deelnemers delen hun ervaringen

11 maart 2022 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

In april vindt de 2022-editie van de Consultancy Experience plaats. een programmaonderdeel van de Economics Business Weeks Tilburg (EBT). Drie voormalige deelnemers aan het op strategy consulting toegespitste recruitmentevent delen hun ervaringen en vertellen wat de huidige deelnemers kunnen verwachten.

Tijdens de Consultancy Experience leren topstudenten de ins en outs van het strategy consulting-domein kennen. Zes leidende spelers binnen het strategische adviessegment zullen deze editie hun opwachting maken: Bain & Company, OC&C Strategy Consultants, Oliver Wyman, Monitor Deloitte, Roland Berger en Strategy&.

“Deelname aan de Consultancy Experience heeft me een leerzame inkijk in de wereld van strategy consultancy gegeven”, vertelt Joris te Booij, een voormalige deelnemer aan het event (en tegenwoordig werkzaam als een fulltime bestuurder bij studievereniging Asset | Econometrics). De faculteitsvereniging is samen met Tilburg University een van de ondersteunende verenigingen van de jaarlijkse EBT

Consultancy Experience 2022

Joris Piree, sinds november van vorig jaar als consultant actief bij Roland Berger, sluit zich aan bij de woorden van Te Booij. “Deelname aan de Consultancy Experience bood mij de mogelijkheid om in contact te komen met meerdere strategieconsultants. Naast dat dit mij een goed beeld heeft gegeven van de verschillende consultancykantoren, heeft mij dit ook geholpen om te netwerken met consultants.”

De ervaring deed hem besluiten om zijn loopbaan te starten binnen het strategy consulting-werkveld. “Naar aanleiding van mijn deelname aan de Consultancy Experience heb ik mij aangemeld voor de business course van Roland Berger. Het event heeft mij dus enorm geholpen om de eerste stap richting de branche te zetten.”

Voor Ellen de Groot leek haar start binnen het strategieadviesdomein al langer voorbestemd. Tijdens haar studie deed ze reeds waardevolle ervaring op bij studentenadviesbureau De Kleine Consultant en momenteel is ze parttime bestuurder bij Consultancy Mentor, een netwerk van oud-strategieconsultants dat studenten begeleidt in hun carrièreoriëntatie.

Ze vond vooral het kennismaken met de verschillende spelers zeer waardevol. “Deelname aan de Consultancy Experience heeft mij enorm geholpen om de identiteit van verschillende kantoren beter te leren kennen.”

“Waar je op het internet veelal feiten over een potentiële werkgever te weten komt, biedt het bijwonen van het event je de mogelijkheid om de werkelijke persoon achter het bedrijf te leren kennen. Zo ben ik erachter gekomen welk bedrijf echt bij mij past.”