Wepublic trekt Laurens Minderhoud en Daan Wijnants aan

24 januari 2022 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Wepublic heeft zijn team van adviseurs versterkt met Laurens Minderhoud en Daan Wijnants. Beiden zijn benoemd tot Senior Adviseur.

Laurens Minderhoud begon zijn loopbaan bij de Tweede Kamerfractie van de VVD, waar hij meerdere Kamerleden ondersteunde in hun werkzaamheden. “Hier heb ik de Haagse arena van dichtbij leren kennen, kennis die mij goed van pas kwam in mijn vier jaar als adviseur public affairs bij de Provincie Noord-Brabant”, aldus Minderhoud.

Deze ervaring en kennis neemt hij nu mee naar Wepublic. “Voor mij staat het samenwerken met de klant en het team centraal. Ik krijg er energie van om goed door te vragen, samen met de klant tot de kern van de zaak te komen en zo de juiste strategie te bedenken én uit te voeren. Als sociale, betrokken adviseur ben ik daarom bij Wepublic goed op mijn plek.”

Laurens Minderhoud en Daan Wijnants - Wepublic

Naast zijn werk heeft Minderhoud zich lange tijd ingezet voor Stichting de Ster, een organisatie die kinderen die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken met weerbaarheid en zelfvertrouwen op weg helpt.

Daan Wijnants werkte de afgelopen drie jaar voor felyx, een aanbieder van deelmobiliteit (vooral elektrische scooters). Daar was hij meest recentelijk actief als Head of Public Affairs. In deze rol hielp hij felyx met lobbywerk richting de lokale en landelijke politiek en met het smeden van samenwerkingsverbanden tussen overheden en het bedrijfsleven.

Naast zijn functie bij Wepublic is Wijnants voor de VVD politiek actief in Amsterdam. Als fractievertegenwoordiger draagt hij bij aan de portefeuilles Openbare Ruimte, Groen en Reiniging; Werk & Inkomen en Participatie; Armoedebeleid en Schuldhulpverlening; en Laaggeletterdheid en Inburgering.

Met de toevoeging van Minderhoud en Wijnants is Wepublic door de grens van 30 medewerkers gebroken. Het adviesbureau voor public affairs en communicatie heeft vestigingen in Amsterdam en Den Haag.