TIC Advisory trekt Michèle van Zijp aan als consultant

28 januari 2022 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

TIC Advisory heeft zijn team versterkt met Michèle van Zijp, die per 1 januari in dienst is getreden als consultant.

De 24-jarige Michèle van Zijp komt vers uit de schoolbanken. Ze behaalde recent haar master in Financial Management aan de Vrije Universiteit Amsterdam, waar ze eerder ook haar bachelor afrondde in Business Administration, met een focus op Finance en Accountancy.

Ze kiest voor de wereld van fusies & overnames vanwege de dynamiek van het werk en de kans die het haar biedt om samen met ondernemers te mogen werken aan strategische en financiële vraagstukken.

TIC Advisory trekt Michele van Zijp aan als consultant

De advieswereld is niet nieuw voor Van Zijp. Tijdens haar studie had ze al een bijbaan bij Deloitte (binnen de risk-afdeling). Daarnaast deed ze werkervaring op bij LYNX Beleggen, een platform voor beleggers.

Bij TIC Advisory richt zich vooral op financial due diligence-werk, een werkveld dat goed aansluit bij haar achtergrond (en passie) voor financiële cijfers en accounting. “Financial due diligence vormt voor mij de sweet spot tussen enerzijds dynamische analyses binnen het M&A-proces en anderzijds gestructureerde puzzels op basis van de gepresenteerde cijfers”, geeft Van Zijp aan.

Een boutique speler als TIC Advisory is daarvoor de perfecte plek, vertelt Van Zijp: “Door de kleinschaligheid en korte lijntjes hoop ik veel te leren van de M&A-industrie. Ik heb enorm veel zin om aan de slag te gaan als consultant Financial Due Diligence.”

TIC Advisory wordt geleid door Ralph Hoogerhuis en Jos Raben, die alvorens zij het bureau in 2018 oprichtten allebei ruim twintig jaar transactie-ervaring opdeden bij KPMG, PwC, Mazars en EY.