Karlijn Bakker voegt zich bij partnerteam van KplusV

07 januari 2022 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Karlijn Bakker heeft zich per 1 januari aangesloten bij de partnergroep van KplusV. Ze geeft aan op die manier nog beter het verschil te kunnen maken: “Het geeft me de kans om niet alleen vóór KplusV te werken, maar ook aan KplusV.”

Bakker werkt al sinds 2014 voor KplusV, in de rollen van programmaontwikkelaar, projectleider, adviseur, procesbegeleider en teamleider. Voor haar komst naar het adviesbureau voor maatschappelijke en economische vraagstukken vervulde ze ruim vijf jaar strategische staf- en adviesfuncties bij 2Switch, een keten van kringloopwinkels.

Daarvoor werkte ze twee jaar op zzp-basis als adviseur communicatie en kwaliteit, nadat ze een kleine negen jaar actief was in de zuivelbranche. Daar was ze onder meer projectverantwoordelijk voor subsidieaanvragen bij de landbouwcommissie van de Europese Unie.

Karlijn Bakker, Partner, KPMG

Bij KplusV heeft ze de afgelopen jaren voortgebouwd op deze uiteenlopende ervaring door zich te specialiseren op de thema’s afvalcirculaire economie en maatschappelijk verantwoorde bedrijfsvoering. Deze expertise – samen met haar ervaring in het publiek domein – maakt Bakker volgens het bureau een goede aanvulling op het bestaande partnerteam.

“Als je kijkt naar de samenstelling van de partnergroep zie je dat we veel focus hebben op publiek-private samenwerkingen, veel oog hebben voor ondernemerschap en ook overheidskennis aan tafel hebben. Maar op belangrijke thema’s zoals duurzaamheid, (energie)transitie en circulaire economie gaat Karlijn echt waarde toevoegen”, aldus algemeen directeur Hendrik van der Meulen.

Andersom denkt Bakker zich als onderdeel van het partnerteam nog beter te kunnen inzetten voor de missie van KplusV, waaraan ze zich verbonden voelt – het realiseren van een duurzame, sociale en innovatieve toekomst en ontwikkelen van werkende oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken.

“Het geeft me de kans om niet alleen vóór KplusV te werken, maar ook aan KplusV”, legt ze uit. “Als partner kan ik werken aan een bedrijf dat intern de voorwaarden schept om extern aan zo impactvol mogelijke oplossingen te werken.”

Ze wil dat deze oplossingen zowel milieu als mens vooruithelpen. Daarbij benadrukt ze de noodzaak om “niet te blijven hangen in utopische vergezichten, maar daadwerkelijk in beweging te komen”, ook wanneer nog veel onzeker is – zoals bijvoorbeeld in de route naar een duurzame samenleving. “Als partner sta ik aan de lat voor deze visie en aanpak en kan ik dit gedachtengoed nog sterker uitdragen.”

Al met al voelt Bakkers toetreding tot de partnergroep voor KplusV dan ook “heel logisch”, aldus Van der Meulen. “Ik denk dat alles heel mooi samenkomt. Onze behoefte, haar ontwikkeling en de maatschappelijke ontwikkelingen rondom duurzaamheid maken ons heel blij met de toetreding van Karlijn.”