Hendrik v/d Meulen en Dick van Maanen leiden KplusV

18 september 2013 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

KplusV Organisatieadvies heeft een nieuwe leiding: Hendrik van der Meulen en Dick van Maanen. Zij namen begin deze week de leiding over van Joris Kok, die de afgelopen zeven jaar aan het roer stond van het organisatieadviesbureau.

Volgens Kok was het een natuurlijk moment om het stokje over te dragen. "KplusV heeft zich in de afgelopen jaren positief weten te onderscheiden door te bewegen op het snijvlak van innovatie, ondernemerschap en organisatieadvies. Ik ben er trots op dat we na 28 jaar nog steeds een stabiel en gezond bedrijf zijn."

Het adviesbureau heeft ruim 90 mensen in dienst verspreid over vestigingen in Arnhem en Amsterdam. Ondanks de crisis heeft het bureau een gezonde huishouding.

KplusV - Hendrik van der Meulen en Dick van Maanen

Domeinoverstijgende oplossingen

De uitbreiding van 1 naar 2 Managing Partners heeft volgens KplusV deels te maken met de veranderingen die consultancybureau om zich heen ziet. "De wereld, ook die van onze opdrachtgevers, verandert steeds sneller. Ook de komende jaren zullen zich kenmerken door nieuwe organisatiestructuren en netwerken tussen organisaties. De vragen die we nu krijgen zijn al steeds specialistischer, terwijl de antwoorden steeds vaker te vinden zijn in domeinoverstijgende oplossingen", zegt Dick van Maanen.

De combinatie van de twee nieuwe managing partners sluit hier goed op aan, aldus KplusV. Hendrik van der Meulen heeft zijn sporen verdiend in de wereld van ondernemen, innovatie en financiering, terwijl Dick van Maanen ruim ervaren is in het oplossen van vraagstukken in de volle breedte van het openbaar bestuur.

Joris Kok

De afgetreden directeur, Joris Kok, blijft hij als partner en adviseur intensief betrokken bij het organisatieadviesbureau. Hij is al sinds 1996 werkzaam bij KplusV. In 2002 werd hij partner en tussen medio 2006 en afgelopen week stond hij aan het roer.

Hendrik van der Meulen

Hendrik van der Meulen begon zijn loopbaan begin 2004 bij CO ACT Consult, een niche adviesbureau. Na circa twee jaar maakte hij de overstap naar KplusV. Hij richt zich met name op vraagstukken op het gebied van ondernemerschap. Zo is hij intensief betrokken bij Money Meets Ideas* en begeleidt hij ondernemingen met start- en groeikansen. Vorig jaar werd hij benoemd tot partner en sinds 16 september 2013 is Van der Meulen medeverantwoordelijk voor de dagelijkse leiding van KplusV.

Dick van Maanen

Na het afronden van zijn studie bestuurskunde aan Universiteit Twente is Van Maanen als beleidsmedewerker gaan werken voor een gemeente. Na een ambtelijke carrière van ruim 20 jaar, bij 7 verschillende gemeenten, is hij begin 2007 het adviesvak ingestapt. Van Maanen stapte over naar Capgemini Consulting, waar hij aan de slag ging als Managing Consultant in de publieke sector praktijk.

Circa drie jaar later trad hij in dienst bij B&A, een onderzoeks- en adviesbureau uit Den Haag. In oktober 2010 verhuisde hij naar branchegenoot KplusV. Net als Van der Meulen werd Van Maanen vorig jaar benoemd tot partner.

* Money Meets Ideas is een ontmoetingsplek van ondernemers met een kapitaalvraag en informal investors. Het platform is zo'n 10 jaar geleden opgezet door Schretlen & Co en Rabobank.