Significant bouwt positie in gemeentemarkt uit met Pieter Paardekooper

11 januari 2022 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Meer nieuws over

Significant heeft zijn Public-praktijk versterkt met Pieter Paardekooper, die zich met name gaat richten op de verdere uitbouw van de dienstverlening in de gemeentemarkt.

Paardekooper brengt flink wat ervaring in gemeenteland met zich mee. Hij werkte jarenlang bij verschillende gemeenten op strategische beleids- en managementposities, vooral binnen het sociaal domein.

Zo was hij het afgelopen half jaar actief voor Brabant Consultant, de senior consultancypool van het Mobiliteitscentrum West-Brabant. Daar was hij onder andere drie maanden projectleider van een domein-overstijgend LSI-project gericht op het versterken van de leefbaarheid en veiligheid in een Bredase wijk.

Significant bouwt positie in gemeentemarkt uit met Pieter Paardekooper

“Vanuit mijn gemeente-ervaring voel ik me sterk betrokken bij lokaal en regionaal beleid en sturing. Vooral in het sociaal domein”, aldus Paardekooper, die zich binnen Significant Public heeft aangesloten bij het team dat gemeenten ondersteunt bij de uiteenlopende maatschappelijke opgaven waarmee ze te maken hebben.

Met zijn eerste maand inmiddels achter de rug blikt Paardekooper enthousiast terug op zijn start: “Afgelopen drie weken heb ik met heel veel collega’s kennisgemaakt: een feest! Want wat zij aan onderzoek en advies doen rond beleid, inkoop, financiën en data – en dat op landelijk, regionaal en lokaal niveau – daar ben ik van onder de indruk. Maar vooral de oprechte betrokkenheid bij mensen in kwetsbare posities, onderwerpen als inburgering, participatie, jeugd, zorg, veiligheid, kwetsbare wijken, et cetera.”

Hij kijkt ernaar uit om de komende tijd met zijn nieuwe collega’s samen te werken “met mensen en organisaties aan het versterken en verbeteren van de wisselwerking tussen landelijk en lokaal beleid. De synergie die dat oplevert, is de kracht van Significant”, besluit de kersverse Principal Consultant.