Elwin Nieboer over zijn start bij BlinkLane Consulting

14 januari 2022 Consultancy.nl 4 min. leestijd
Meer nieuws over

Elwin Nieboer heeft de overstap gemaakt van management- en adviesbureau Arlande naar BlinkLane Consulting, een specialist in (digitale) bedrijfstransformaties. “Wat ik het leukste vind aan BlinkLane? De expertise, klantfocus, de enorme drive en humor van de collega’s, de positieve ‘we-can-do-it’-mentaliteit en het feit dat iedereen voor elkaar klaarstaat.”

Elwin Nieboer is een ervaren consultant met een sterk trackrecord in het agile-domein. De afgelopen vier jaar werkte hij voor Arlande, een bureau gespecialiseerd in project- en programmamanagement en agile-manieren van werken dat vooral actief is binnen de publieke sector.

Gestart als junior associate groeide Nieboer bij Arlande door naar een seniorrol en heeft hij de afgelopen tijd mogen bijdragen aan verschillende opdrachten. Zo werkte hij onder andere bij De Connectie en was hij voor gemeente Amsterdam actief als Agile coach en OKR Lead. Voorafgaande aan zijn professionele loopbaan rondde Nieboer een master in marketing management & bedrijfscommunicatie en een master in digital media af, beide aan Tilburg University.
Elwin Nieboer over zijn start bij BlinkLane Consulting

Onlangs besloot Nieboer op zoek te gaan naar een nieuwe uitdaging op het gebied van transformatieconsulting en naar verdere professionele groeimogelijkheden. Zijn pad kruiste met het Amsterdamse BlinkLane Consulting, een bureau dat hij, zo laat hij weten, reeds kende vanwege de aanwezige expertise in Scaling Agile en Strategic Flow – gebieden waarin hij naar eigen zeggen een sterk profiel heeft.

Het 70-koppige BlinkLane Consulting helpt klanten in de private en publieke sector op diverse gespecialiseerde gebieden, waaronder bedrijfstransformaties, innovatie, de implementatie van agile manieren van werken en digitale transformaties. 

Sterke klik

Het was echter vooral de sterke klik met de professionals van BlinkLane die Nieboer deed besluiten om de overstap te maken naar de transformation consulting-specialist: “Het type mensen dat bij BlinkLane werkt zouden mijn vrienden kunnen zijn. We delen dezelfde interesses, ambitie, kritische instelling, humor en drive om alles voor de klant te doen.”

In het bijzonder vormde het vooruitzicht te mogen werken aan impactvolle opdrachten bij uiteenlopende bedrijven – elk met hun eigen cultuur en uitdagingen – een belangrijke reden voor zijn overstap: “BlinkLane heeft opdrachten die een grote impact kunnen hebben bij uiteenlopende opdrachtgevers in uiteenlopende sectoren”, legt Nieboer uit. 

Ook wijst hij op de “steile leercurve” die hij bij zijn nieuwe werkgever ervaart als gevolg van de hoge complexiteit van de opdrachten. “Daar moet je van houden, maar als je dat doet, is BlinkLane een geweldige plek om je transformatiedromen na te jagen. Het is een uitdaging, maar ik hou van een uitdaging.”

Carry your own bags

Nieboer kijkt met plezier terug op zijn start begin oktober. “Het was allemaal goed geregeld en je krijgt vanaf je start een mentor en een buddy. De eerste week wilde ik iedereen ontmoeten en het liefst persoonlijk. Op kantoor heb ik in een week denk ik wel dertig koppen koffie gedronken, gewoon om de BlinkLaners te leren kennen.” 

Al na de eerste week mocht Nieboer zich storten op zijn huidige opdracht. “Hoewel ze je in het diepe gooien staan alle collega’s bij mijn opdracht continu voor mij klaar – van partner tot consultant en zowel binnen je opdracht als voor andere zaken. Maar je krijgt wel de ruimte om dingen eerst zelf te ontdekken. Ze hebben een gezegde bij BlinkLane: ‘Carry your own bags’, maar je mag altijd om hulp vragen.”

Met andere woorden, vervolgt Nieboer, “je moet een self-starter zijn om bij BlinkLane te werken, iedereen heeft dezelfde mentaliteit. Ik heb niet het gevoel dat ik pas zes weken een Blinklaner ben, het voelt alsof ik er al langer een ben.”

De BlinkLaners zijn volgens Nieboer als “een soort familie voor elkaar. Mensen willen dat je groeit en ze laten je groeien. Ze geven om elkaar en willen een succes maken van BlinkLane maar ook van hun collega’s.”

Hoe hij de toekomst ziet? Nieboer geeft aan zich te willen richten op verdere groei, zowel op persoonlijk vlak als met het uitbouwen van BlinkLane. Samen met zijn collega’s wil hij zijn eerste opdracht tot een succes maken en nieuwe, uitdagende opdrachten uitvoeren met het team. “Ik kijk uit naar de afwisseling van opdrachten en collega’s. Iedereen hier heeft een kritische mindset, maar ik vind het leuk om met verschillende collega's te werken, omdat ze allemaal iets anders inbrengen.”