M&I/Partners lanceert Traineeship Informatiemanagement

21 januari 2022 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel

M&I/Partners, een ICT-adviesbureau uit Zeist, start in april met een nieuw traineeshipprogramma gericht op informatiemanagement, informatiebeveiliging en privacy.

Met het nieuwe traineeship speelt M&I Partners in op de groeiende vraag naar specialisten op het gebied van informatiemanagement, informatiebeveiliging en privacy. Iedere organisatie, ongeacht  omvang of werkgebied, loopt tegenwoordig immers het risico slachtoffer te worden van bijvoorbeeld een datalek of hack. Informatiemanagement, informatiebeveiliging en het waarborgen van privacy zijn dan ook belangrijke aandachtspunten geworden.

Het informatiebeveiligings- en privacydomein wordt daarmee tegelijkertijd een almaar interessanter speelveld voor startende professionals. Het betreft een snelle werkomgeving die bol staat van continue verandering.

M&I/Partners lanceert Traineeship Informatiemanagement

In het nieuwe 'Traineeship Informatiemanagement' van M&I Partners leren de trainees organisaties te helpen met het beveiligen van hun bedrijfskritische informatie. Daarnaast doen ze uitgebreide kennis op van de belangrijkste onderwerpen, gebieden die in de toekomst voor iedere medewerker en de maatschappij van groot belang zullen zijn.

Vooral voor instellingen binnen overheid en zorg – de twee sectoren waarop het traineeshipprogramma zich in het bijzonder richt – is informatiemanagement, informatiebeveiliging en privacy een essentieel aandachtspunt. In de markt lijkt echter sprake te zijn van een tekort aan expertise op deze gebieden, zo signaleert M&I Partners.

Patrick van Eekeren, partner bij het adviesbureau, licht toe: “Net als onze relaties zien en ervaren wij een structureel tekort aan goed opgeleide informatiemanagement, informatiebeveiliging- en privacyprofessionals. Daarom starten wij met het Traineeship Informatiemanagement, om een groep talenten in 18 maanden op te leiden tot adviseurs op het gebied.”

"We onderscheiden ons in onze aanpak door onze combinatie van kennis van klantprocessen, ICT, informatiemanagement en informatiebeveiliging en privacy”, zegt Tobias van Oerle, senior adviseur bij M&I/Partners.

Opleiding en learning on the job

Het Traineeship Informatiemanagement leidt de deelnemers op tot volwaardige informatiemanagement, informatiebeveiliging- en privacyprofessionals. Het programma beslaat een combinatie van learning-on-the-job en opleiding door inhoudelijke specialisten. Gedurende het traject werken de trainees aan uitdagende opdrachten.

Het traineeship is bedoeld voor jonge professionals met verschillende achtergronden, benadrukt Van Oerle: “Soft skills, denkvermogen en intrinsieke motivatie zijn belangrijker zijn dan vooropleiding. We staan dus open voor aanmeldingen vanuit allerlei opleidingen.”