Simon-Kucher benoemt Anne Rupp tot CSR en ESG Director

15 december 2021 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Simon-Kucher & Partners heeft Anne Rupp benoemd tot Global Corporate Responsibility & Sustainability Director.

De Duitse, die zich extern heeft aangesloten bij het consultancykantoor, krijgt in haar nieuwe rol de taak om Simon-Kuchers strategie en agenda op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen en duurzaamheid vorm te geven en te implementeren.

Simon-Kucher is zeer professioneel en een jong, levendig en groeiend bedrijf. Ik ben zeer enthousiast over de kans om onze inspanningen op het gebied van milieu, maatschappij en governance (ESG) in de toekomst verder vorm te mogen geven”, laat Rupp weten. “Vooruitkijkend is het mijn doelstelling te zorgen dat bij elke zakelijke beslissing rekening wordt gehouden met ESG, wat inhoudt dat duurzaamheid volledig wordt geïntegreerd in de bedrijfsstrategie.”

Anne Rupp, CSR and ESG Director, SKP

Simon-Kucher & Partners werd opgericht in 1985. De organisatie telt vandaag de dag ruim 1.600 consultants en staf, actief vanuit meer dan 40 kantoren. Het wereldwijde consultancykantoor legt zich grofweg toe op drie type klantopdrachten: commerciële strategie, sales & marketing en pricing. De van oorsprong Duitse groep beschikt daarnaast over een aparte praktijk die digitale oplossingen ontwikkelt.

Rupp zal zich vestigen in Simon-Kuchers kantoor in Berlijn, van waaruit ze leiding zal geven aan de corporate social responsibility-activiteiten van het kantoor. Verder is ze verantwoordelijk voor pro bono-opdrachten, diversiteit & inclusie-inspanningen, samenwerkingen met sociale ondernemingen en ngo’s en de purpose-agenda van de organisatie.

Op het gebied van duurzaamheid zal Rupp toezicht houden op de routekaart richting Simon-Kuchers netto-nul-ambities, met inbegrip van initiatieven gericht op het verlagen van de eigen CO2-uitstoot, het vergroenen van het eigen vervoer en het verhogen van het ESG-bewustzijn onder partners en werknemers.

“Met duurzaamheid en mvo-onderwerpen als belangrijkste doelgebieden van Simon-Kucher, zijn we zeer verheugd om Anne aan boord te hebben om ons te helpen betekenisvolle impact te realiseren”, geeft Andreas von der Gathen aan, co-CEO van Simon-Kucher & Partners. “Met haar ervaring heb ik er veel vertrouwen in dat ze ons zal helpen zeer succesvol te zijn.”