Simon-Kucher & Partners boekt tiende jaar van groei op rij

13 maart 2020 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Simon-Kucher & Partners heeft voor het tiende jaar op rij groei geboekt. Geheel in stijl, heeft het wereldwijde consultancykantoor dubbelcijferige groei weten te realiseren naar een omzet van €358 miljoen.

Sinds Simon-Kucher & Partners in 2010 door de omzetgrens van €100 miljoen brak, heeft het kantoor zijn sterke groeipad weten voort te zetten. Als gevolg van de groeiende vraag naar top-line diensten op het snijvlak van strategie, sales & marketing en pricing, lukte het Simon-Kucher om in omvang te verdrievoudigen. Vorig jaar wist het kantoor zelfs door de omzetgrens van €300 miljoen te breken. 

In het afgelopen financiële boekjaar zag Simon-Kucher zijn omzet groeien met 16%. Dat betekent dat het kantoor in vier van de afgelopen vijf jaar een hogere groei heeft weten te boeken dan de algehele wereldwijde consultancymarkt.

Volgens Onno Oldeman, managing partner Nederland, blijft de focus op omzet- en margeverbetering ervoor zorgen dat Simon-Kucher & Partners al jaren harder groeit dan de markt. Oldeman: “Uit onze meest recente klantonderzoeken blijkt dat commerciële initiatieven nog steeds een veel hogere return on investment hebben, dan trajecten die zich focussen op het reduceren van kosten.”

Revenue of Simon-Kucher & Partners 2019

Bovendien, “door de digitalisering en de sterk veranderende marktomstandigheden vragen bedrijven om groeiplannen en prijsstrategieën die praktisch uitvoerbaar zijn”, legt Oldeman uit. Simon-Kucher & Partners helpt zijn klanten in dat kader met end-to-end dienstverlening, van het opstellen van strategieën en plannen, tot de implementatie daarvan en het verankeren van nieuwe manieren van werken binnen de organisatie van hun opdrachtgevers.

De groei van Simon-Kucher & Partners is vooral organisch gerealiseerd, waarbij de operaties in Duitsland, het thuisland van het kantoor, de belangrijkste markt vormen. De landenteams in de Verenigde Staten en in Nederland behoorden tot de snelst groeiende units, terwijl het kantoor zijn aanwezigheid in de groeiende Asia-Pacific markt wist te consolideren. 

Vooruitkijkend, verwachten co-CEOs Andreas von der Gathen en Mark Billige, die op 1 januari van dit jaar de leiding kregen over de organisatie, de sterke groei van het kantoor te kunnen voortzetten. Aan het einde van het huidige financiële jaar hopen ze een omzet van €400 miljoen te kunnen noteren, en voor 2025 hebben de bestuurders de ambitieuze doelstelling uitgesproken om tegen die tijd de omzet naar €750 miljoen te tillen. 

Begin dit jaar promoveerde Simon-Kucher & Partners Jos Eeland en Arjen Brasz tot partner.