Interimpraktijk van House of Performance viert vijfjarig bestaan

14 december 2021 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

De interim managementtak van House of Performance viert deze week een bijzondere mijlpaal: zijn vijfjarig jubileum. Partner Joost Preyde vertelt over het ontstaan en de onderscheidende kracht van de praktijk.

“Vijf jaar geleden vroegen klanten aan ons of we ook HoPpers [medewerkers van House of Performance] hebben die verandering van binnenuit kunnen realiseren en ervaring hebben met leidinggeven. Vanuit onze klantgerichtheid en ondernemerschap zijn we dit toen verder gaan onderzoeken”, legt House of Performance-partner Joost Preyde uit.

“We hebben toen goed gekeken naar hoe we ons konden onderscheiden ten opzichte van andere bureaus en hoe interim management een aanvulling zou zijn op onze consultancydienstverlening. Op basis van diverse gesprekken met klanten concludeerden we dat we het DNA van House of Performance key is.”

Joost Preyde en Carien de Vries - House of Performance

“Dat betekent dat we wilden werken met professionals die een bewezen staat van dienst hebben op het gebied van complexe verandervraagstukken. Maar ook de ambitie hebben om impact bij onze klanten te maken. De status quo behouden, op de toko passen, past minder bij ons. Maar als je écht iets wil veranderen in je organisatie, dan moet je ons bellen.”

“Ook het doorleven van onze kernwaarden – authenticiteit, intensiteit en reciprociteit – was voor ons een harde eis, omdat dit kenmerkend is voor House of Performance en door onze klanten wordt gewaardeerd. Dit is dan ook in sterke mate bepalend of we wel of niet met een interim manager willen samenwerken.”

“Naast vragen die we vanuit de markt kregen, zagen we ook dat het leven van een interim manager soms eenzaam kan zijn. We wilden dus niet uitsluitend vraag en aanbod koppelen, maar juist zorgen voor verbinding tussen de interim managers.”

“Binnen het netwerk faciliteren we mogelijkheden om die verbinding te realiseren. Zo organiseren we avonden waar kennis centraal staat en netwerkavonden waar het meer draait om ontmoeten. Daarnaast hebben we een buddysysteem, zodat je kunt sparren over je opdracht.”

“Hiermee bouwen we een verbinding met onze interimmers. We geloven dat dit een vereiste is voor de groei en stabiliteit van ons netwerk. En daarnaast stelt het ons in staat om de beste match te maken tussen het vraagstuk van de klant en de interim professional. We weten namelijk niet alleen wat onze leden allemaal kúnnen, maar ook wie ze zijn.”

Deze formule is een succes gebleken, want inmiddels telt het netwerk van zelfstandig professionals zo’n 50 interim managers. Hiermee is de interim managementtak bijna net zo groot als de adviestak. “Het totaalplaatje is denk ik wat ons netwerk zo uniek maakt”, sluit Preyde met gepaste trots af.

Preyde leidt de interim management tak samen met Carien de Vries, die in 2018 is benoemd tot partner.