Hospitality Group verkozen tot beste adviseur voor facility managers

13 december 2021 Consultancy.nl 3 min. leestijd

Hospitality Group is door besluitvormers in de facilitaire sector verkozen tot de beste adviseur binnen de branche. 

In het onderzoek, dat werd uitgevoerd door Facto (een platform voor facility managers), werd besluitvormers een simpele maar cruciale vraag gesteld: ‘Met welke facility managementadviseur doet u het liefst zaken?’ Van de tientallen partijen die werden aangewezen werd één naam het vaakst genoemd: Hospitality Group

“We zijn natuurlijk erg blij met dit mooie resultaat”, vertelt mededirecteur Inge de Bekker. “Het is een groot compliment voor al onze medewerkers en opdrachtgevers waarmee we dagelijks werken.”

Inge de Bekker en John Dommerholt

Het betreft alweer de tweede topnotering in 2021 voor Hospitality Group – eerder dit jaar stond het bureau ook bovenaan de Facility Management-ranking van Consultancy.nl. 

In het brede werkgebied facility management richt Hospitality Group zich op advies en interim-management. Projecten worden met name uitgevoerd op tactische en strategisch niveau, waarbij Hospitality Group als onafhankelijk bureau opdrachtgevers adviseert en ondersteunt bij het zo optimaal mogelijk inrichten en organiseren van de werkomgeving en alle bijbehorende services. 

“Onze missie is ‘creating better places’”, aldus De Bekker. “Het gaat ons om het creëren van omgevingen waar mensen het beste uit zichzelf kunnen halen. Je hebt het dan over alles wat mensen ervaren, van de fysieke en digitale omgeving tot de services en manier van werken.” 

Voorbij de muren van het kantoor

Met deze missie bevindt Hospitality Group zich in een interessant tijdperk. Het door de coronacrisis genoodzaakte thuiswerken heeft gezorgd voor een enorme kentering in de manier waarop wordt gekeken naar hoe we werken en de rol die het fysieke kantoor daarin speelt.

“Het realiseren van de optimale werkomgeving gaat vandaag de dag voorbij de muren van het kantoor”, vertelt John Dommerholt, die samen met De Bekker de directie vormt van Hospitality Group. 

“En ook bij deze transitie naar het nieuwe werken bekijken we alle elementen in hun onderlinge samenhang”, benadrukt hij. “Het gaat dus niet alleen om het kantoor of de thuiswerkplek, maar bijvoorbeeld ook de begeleiding van medewerkers, de services en het creëren van een community.” 

En hoe de manier waarop we werken ook verandert, volgens De Bekker zal het fysieke kantoor ook de komende decennia een essentiële rol blijven spelen. “Wanneer het gaat om aspecten als creativiteit, innovatie en verbondenheid blijft een gezamenlijke ontmoetingsplek onmisbaar. Daarmee verandert de functie van het kantoor, maar het wordt er zeker niet minder belangrijk op.” 

De Bekker en Dommerholt noemen het “een voorrecht” om opdrachtgevers in deze tijden van grote verandering te mogen helpen bij het vormgeven van de toekomst van werk. “En daarbij is het uiteraard mooi om nu ook via zo’n uitverkiezing de waardering terug te krijgen vanuit de markt”, besluit Dommerholt.

Andere adviesbureaus die hoge ogen weten te gooien in de ranking van Facto zijn onder meer TwynstraGudde, ArrangeGroup, VFM Facility Experts en Atir.