Proven Partners groeit door en zoekt nieuwe sherpa’s

19 november 2021 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Proven Partners groeit en is ter versterking van het team op zoek naar nieuwe jonge en senior consultants. Aanleiding om in gesprek te gaan met Melissa Verberkt, consultant (of: sherpa) bij het boutique adviesbureau, over het wervingsinitiatief en waarom kandidaten Proven Partners op hun vizier zouden moeten hebben.

Om te beginnen, voor mensen die Proven Partners nog niet goed kennen: wat is jullie profiel?

“Vanuit ons gedachtegoed ‘Sturing & Ruimte’ willen we organisaties wendbaar maken. We zijn niet een standaard consultancybureau, maar gaan door echte samenwerking met de klant samen stappen vooruit maken en gericht veranderen richting resultaat. We laten organisaties, teams en medewerkers paradoxaal omdenken en zien zo een andere mindset, denkwijze en ideeën ontstaan.”

Hoe gaat het met Proven Partners? Enkele mooie recente ontwikkelingen die je kunt delen?

“We hebben de basis van Proven Partners recent weer strak neergezet, met een duidelijk ‘why, how en what’. Dit zorgt voor een nog gerichtere strategie richting onze klanten.”

“Op klantniveau hebben we een mooie bijdrage mogen leveren aan de nieuwe werkomgeving bij een kinderopvang in de Randstad. Een samenwerking met onze partner Rever, waarbij wij ons vooral hebben gefocust op de change-component: hoe neem je mensen mee in de verandering van het werken in een nieuwe werkomgeving?"

Om de groeiambities te realiseren zoeken jullie nieuwe adviseurs. Met wat voor soort vraagstukken gaan ze bij Proven Partners aan de slag?

“De nieuwe adviseurs gaan aan de slag rondom organisatie- en teamontwikkeling. Aan de ene kant zijn we op zoek naar mensen met ervaring in het agile werken. Hierbij moet je denken aan vraagstukken zoals ‘hoe ga je met een team agile werken en laat je ze de voordelen van projectmatig werken zien én zelf leren, waarbij je de patronen in de samenwerking van een team aanpakt?’. Daarbij passen we de methodiek van Scrum vaak toe.”

“Ook zijn we op zoek naar mensen met ervaring in werkomgevingen. Hierbij moet je denken aan vraagstukken zoals een organisatie die in een nieuwe werkomgeving gaat werken, waarbij wij als Sherpa de organisatie, teams en medewerkers helpen om te landen in deze nieuwe omgeving.”

“Daarnaast zoeken we starters die brede kennis en affiniteit hebben met organisatie-, team- en medewerkersontwikkeling.”

Jullie hebben het intern niet over adviseurs maar sherpa’s… leg uit?

“In onze rol gebruiken we de metafoor van de sherpa. We zijn dienstbaar, ondersteunend, soms sturen we wat meer als een organisatie of team dat vraagt of nodig heeft en soms geven we meer ruimte. Wij staan zelf niet voorop, maar onze klant (de organisatie, het team of de medewerker). Zij zijn aan zet en wij helpen en ondersteunen daar waar nodig.”

“De zes kernwaarden van de sherpa staan daarbij voor ons centraal: inleven, energiek, bevlogen, wendbaar, wij-gericht en gericht.”

Wat maakt Proven Partners een leuke werkplek?

“Een werkdag is nooit hetzelfde. Ons werk is erg dynamisch, je werkt vaak gelijktijdig aan meerdere opdrachten. Daarnaast is er veel ruimte om je werk en werkweek in te delen.”

“Je komt met een aantal leuke collega’s te werken en hebt daarbij ook nog je collega’s bij de klant waar we op een intensieve manier mee samenwerken.”