Marcel van Wersch benoemd tot COO bij Amsterdam Data Collective

15 november 2021 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Amsterdam Data Collective heeft Marcel van Wersch benoemd tot zijn nieuwe Chief Operations Officer. 

Van Wersch is afkomstig van Solid Professionals, een in Utrecht gevestigd finance & risk-adviesbureau, waar hij hiervoor partner en Chief Operations Officer was en de afgelopen jaren een belangrijke rol heeft gespeeld in de groei van het bedrijf. Bij het in 2017 opgerichte Amsterdam Data Collective heeft Van Wersch nu een vergelijkbare opgave gekregen. 

“Uiteraard heb ik Amsterdam Data Collective de afgelopen jaren op de voet gevolgd”, vertelt Van Wersch, waarbij hij verwijst naar de twee gesloten deals eind 2019 tussen Solid Professionals en Amsterdam Data Collective. De aandeelhouders van Solid Professionals namen toen een minderheidsbelang in Amsterdam Data Collective, dat op zijn beurt de AI-praktijk van Solid Professionals overnam

Marcel van Wersch, Chief Operations Officer, Amsterdam Data Collective

“Van een afstand was ik altijd enthousiast over de motivatie en drive van de mensen van Amsterdam Data Collective, over de impact die het bureau maakt bij zijn klanten en ten aanzien van de unieke cultuur die het in zo’n korte tijd heeft opgebouwd. Ik kijk ernaar uit om het bedrijf te helpen bij het ingaan van de volgende groeifase.”

Groei in binnen- en buitenland

Die groei steunt op twee pijlers: nationale én internationale expansie. Vandaag de dag telt Amsterdam Data Collective een team van vijftig professionals, met daarin data scientists en technologen die bedrijven helpen op het snijvlak van data science en advanced analytics. In Nederland wil Amsterdam Data Collective zijn positie in de markt uitbreiden en ook de internationale uitbreiding is inmiddels begonnen.  

Vorige week maakte Managing Director Rik van der Woerdt bekend dat het adviesbureau is gestart in Denemarken. Van Wersch’s voorganger Govert van Koningsveld heeft de leiding over de internationale ambities van het bedrijf.

“Na bijna twee jaar op de activiteiten van Amsterdam Data Collective gefocust te zijn geweest, kijk ik er nu naar uit om me te richten op onze internationale expansie”, laat Van Koningsveld weten.

Van der Woerdt heeft alle vertrouwen in de groeiplannen: “Omdat data science uiteindelijk elk deel van ons leven zal raken, zijn er volop mogelijkheden voor expansie. Wij kiezen voor die gebieden waar data science en onze teams de grootste impact kunnen hebben.”