Niek Molenhuis aan de slag bij Been Management Consulting

01 november 2021 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Precies twee maanden geleden trad Niek Molenhuis in dienst bij Been Management Consulting. Hij vertelt hoe hij bij het Amsterdamse bureau is terechtgekomen en waarom hij koos voor het adviesbureau.

Dat Niek zou gaan kiezen voor de consultancy werd al tijdens zijn studie duidelijk. “Ik ben een echte teamplayer en raak enthousiast van een goede inhoudelijke discussie, want van elkaar kun je altijd blijven leren. Ik denk graag kritisch mee en probeer situaties van meerdere perspectieven te belichten en te begrijpen.” En dat zijn nou net de eigenschappen die passen bij een goede consultant.

Consultancyervaring

Zijn interesse in het vakgebied leidde hem naar zijn rol als student consultant bij SIM Consulting Platform, een adviesbureau opgericht en gerund door studenten dat business studenten van de Universiteit van Groningen verbindt met bedrijven. Niek was vanuit het bureau betrokken bij een aantal uitdagende projecten, waaronder het uitvoeren van een marktonderzoek voor een bedrijf in de olie- en gassector.

Niek Molenhuis, Consultant, Been Management Consulting

Na het afronden van zijn opleiding Strategic Innovation Management (met een specialisatie in duurzaamheid) aan de Rijksuniversiteit Groningen, stond Niek voor de vraag waar hij zijn loopbaan zou kickstarten. Zijn oog viel op Been Management Consulting, in de eerste plaats vanwege het type opdrachten waar het bureau zich op stort.

“Been Management Consulting is niet alleen betrokken bij strategievorming, maar ook nauw betrokken bij de executie ervan. Dat is een mooie, praktische verrijking van mijn achtergrond in strategisch management. Ik kijk ernaar uit om samen op de werkvloer actief bij te dragen aan verandering, om zo de strategische doelen te bereiken.”

Een ander belangrijk aspect voor Niek was, niet te vergeten, “de heel leuke collega’s”. Het team van Been Management Consulting, dat opereert vanuit een kantoor in Amsterdam, telt vandaag de dag circa 35 professionals. Veel van de adviseurs van het bureau hebben hun sporen ruimschoots verdiend in het vak, daarnaast zijn er rond de vijf junioren werkzaam, die zorgen voor een frisse blik.

Focus op duurzaamheid

Wat alle medewerkers van Been Management Consulting samenbrengt is de uitgesproken duurzaamheidsambitie van het bureau. Tegen 2024 wil het adviesbureau namelijk alleen opdrachten uitvoeren die een “aantoonbaar positieve bijdrage leveren aan een van de sustainable development goals (SDG's) van de Verenigde Naties.

“Ik heb een passie voor duurzaamheid. De visie van Been Management Consulting sluit dus naadloos aan bij mijn overtuiging over de rol die bedrijven kunnen (en zouden moeten) spelen in de duurzaamheidsvraagstukken, die met de dag belangrijker worden.”