Peter de Visser volgt Erik Oeloff op in directie RadarGroep

02 december 2021 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

RadarGroep krijgt per 1 maart 2022 een nieuwe directie, bestaande uit het duo Bart Verhagen en Peter de Visser. Laatstgenoemde is nieuw binnen het bestuur: “Ik kijk ernaar uit te blijven werken aan de transformatie van het sociaal domein en Nederland voor iedereen een beetje mooier te maken”, aldus De Visser.

Het advies-, interim- en trainingsbureau voor het sociaal domein wordt nu nog geleid door Bart Verhagen en Erik Oeloff. Volgend op de recente aankondiging van Oeloff dat hij per 1 maart 2022 zijn functie zal neerleggen (ook treedt hij uit als aandeelhouder), moest RadarGroep op zoek naar een waardige opvolger. Oeloff is sinds begin 2013 bestuurslid bij RadarGroep.

RadarGroep is onder de leiding van Verhagen en Oeloff uitgegroeid tot een groep van labels met meer dan honderd werknemers. De verschillende labels zijn RadarAdvies (consultancy en projectmanagement), RadarVertige (leren en ontwikkelen), RadarPersoneel (detachering), RadarEurope (internationale opdrachten), Seinpost Adviesbureau (economisch onderzoek) en Stade Advies (een adviesbureau voor sociale vraagstukken).

Peter de Visser, Directielid, RadarAdvies

De zoektocht naar een nieuw directielid leidde naar een ervaren bestuurder van buiten de organisatie: Peter de Visser. Momenteel is hij nog actief als algemeen directeur van Incluzio. In 2014 richtte De Visser – hij werkte destijds voor Facilicom als Divisiedirecteur zorgactiviteiten – Incluzio op, dat nog altijd deel uitmaakt van de facilitaire dienstverlener.

Met Incluzio wilde De Visser een impactvolle bijdrage leveren aan “een samenleving waarin iedereen meedoet en van betekenis is”. De uitvoeringsorganisatie – die actief is in de zorg, de dienstverlening en het sociaal domein en werkt voor tal van gemeenten – telt anno 2021 ruim 3.000 medewerkers.

Voorafgaande aan zijn start bij Facilicom, zo’n twintig jaar terug, studeerde Visser af aan de Hotelschool in Maastricht.

Nieuwe uitdaging

De Visser vertelt dat hij na  zeven jaar Incluzio op zoek was naar een nieuwe uitdaging. “Het bedrijf staat als een huis. Ik wil impact blijven maken in het sociaal domein, en tegelijkertijd ondernemen. Deze ambities kan ik bij RadarGroep combineren. Ik kijk er echt naar uit om hier aan de slag te gaan.”

Oeloff toont zich verheugd over zijn opvolger: “Ik ken Peter al lang. RadarGroep en Incluzio zijn beide actief in hetzelfde werkveld en werken van tijd tot tijd samen. Een betere opvolger kan de RadarGroep zich niet wensen. Het was een buitenkans dat hij beschikbaar kwam voor deze overstap.”

De Visser neemt jarenlange bestuurlijke ervaring mee naar RadarGroep. Ook kan hij bogen op een uitstekende reputatie in het sociaal domein, in het bijzonder de zorg. In 2019 werd hij uitgeroepen tot ‘Zorgmanager van het Jaar’.

De Visser ontving die prijs omdat hij met Incluzio “een nieuwe aanpak laat zien door meer verbindingen te maken tussen zorg, welzijn en andere disciplines. Vertrouwen in de professional staat bij hem voorop. Incluzio wil impact hebben op de samenleving en tegelijk een bescheiden rendement maken”, zo liet de jury weten.