RadarAdvies bouwt team radicalisering en democratie uit

13 mei 2021 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

RadarAdvies heeft zijn team radicalisering en democratie uitgebreid met vier professionals.

Het team radicalisering en democratie van RadarAdvies geldt als een van de leidende adviseurs in ons land als het gaat om vraagstukken op het gebied van radicalisering. De praktijk werkt met gemeenten en provincies aan beleid ter preventie van radicalisering, het ontwikkelen van pilots van interventies en samenwerkingsverbanden en aan kennisdeling.

Ook is het team een van de drijvende krachten achter het Radicalisation Awareness Network (RAN), een Europees netwerk dat uitvoerders in de eerste lijn over het hele continent verbindt met elkaar en met academici en beleidsmakers. Doel daarvan is om kennis de delen, praktijkervaring uit te wisselen evenals nuttige aanpakken om gewelddadig extremisme tegen te gaan en te voorkomen. 

RadarAdvies bouwt team radicalisering en democratie uit

Het team radicalisering en democratie heeft onlangs vier nieuwe adviseurs mogen verwelkomen: Alwyn Voogd, Ceren Özkan, Esther Zuiderveld en Fenna Canters.

Alwyn Voogd gaat zich in zijn nieuwe rol hardmaken voor de preventie van radicalisering en polarisatie. Voorafgaande aan zijn start bij RadarAdvies studeerde hij af in Geschiedenis en Conflict Studies aan Universiteit Utrecht.

Naast zijn affiniteit in het aanpakken van maatschappelijke vraagstukken kan Voogd bogen op uitgebreide digitale ervaring, die hij opdeed bij een Utrechtse techstartup, waar hij in zijn laatste rol fungeerde als (senior) technical support-medewerker.

Ceren Özkan studeerde af aan Universiteit Leiden, waar ze een master in International Studies afrondde. Hierna behaalde ze ook een master in Public Administration aan Erasmus Universiteit Rotterdam, met een focus op migratie en diversiteit. Als bestuurskundige en historicus beschikt ze over affiniteit met maatschappelijke vraagstukken in het sociaal domein.

In navolging van haar studie deed ze consultancyervaring op bij Bureau &MAES, waar ze als adviseur heeft mogen bijdragen aan verschillende projecten. In haar nieuwe rol zal Özkan zich bezighouden met de preventie van radicalisering en een weerbare democratie.

Esther Zuiderveld gaat zich als kersverse adviseur bij RadarAdvies inzetten voor het Radicalisation Awareness Network. Ook zal ze zich bezighouden met een evaluatie rondom extremisme.

Ze neemt relevante werkervaring mee naar het adviesbureau. Zo zette ze zich als onderzoeksmedewerker in voor Slachtofferhulp Nederland, werkte ze bij Reclassering Nederland als toezichthouder en was ze junior onderzoeker bij het Nederlands Studiecentrum Criminaliteit en Rechtshandhaving. Voorafgaande aan haar professionele loopbaan behaalde Zuiderveld een master in International Crimes, Conflict en Criminology, aan de Vrije Universiteit Amsterdam.

Fenna Canters is al langer werkzaam voor RadarAdvies, waar ze zo’n drie jaar geleden startte als medewerker binnen het team Support. Inmiddels is ook zij als adviseur onderdeel van het team Radicalisering en democratie. Dit jaar rondde Canters een master in Peace, Trauma & Religion af aan de Vrije Universiteit Amsterdam.

Focusgebieden waar ze zich bij voorkeur op richt zijn onderwerpen als diversiteit, intercultureel en religieus contact en de preventie van radicalisering. Ook Canters zet zich binnen het adviesbureau in voor het Radicalisation Awareness Network. Consultancyervaring deed ze gedurende haar loopbaan onder meer op bij betaaldienstverlener Buckaroo.