Ex-Accenture topvrouw Anja Montijn aan de slag als executive coach

15 oktober 2021 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Anja Montijn, voormalig Country Managing Director van Accenture Nederland, gaat bij NGL International aan de slag als executive coach.

NGL International is een coachingsbedrijf voor senior managers en bestuurders. Montijn zal bij het Bussumse kantoor haar jarenlange ervaring in de top van het bedrijfsleven en de consultancy gaan inzetten om andere professionals te helpen met hun persoonlijke en professionele groei.

“Wat mij elke dag drijft is de mogelijkheid om leiders en bedrijven te laten groeien”, aldus Montijn over haar volgende carrièrestap. Tussen 2006 en 2013 gaf ze leiding aan Accenture in ons land – daarmee was ze de eerste vrouw binnen de organisatie die deze rol te bekleedde (opvallend is dat de rol sindsdien telkens is ingevuld door een vrouw: Manon van Beek, Irine Gaasbeek en tegenwoordig Nicole van Det).

Anja Montijn, Executive Coach, NGL International

In 2012 werd Montijn benoemd tot wereldwijde leider van de Resources-divisie van Accenture. In deze rol maakte ze ook deel uit van de Global Leadership Committee – het hoogste managementteam van de organisatie.

Aan deze topfuncties ging een lange loopbaan binnen het advieskantoor vooraf. Montijn sloot zich in 1989 aan bij Accenture en bleef tot eind 2014 werkzaam bij het bedrijf, waarna ze zich ging toeleggen op advies- en commissarisrollen. Momenteel vervult ze rollen als commissaris/toezichthouder bij onder andere Fugro, OCI, Plan International, JINC en VEUO.

Bercan Günel, partner bij NGL International, is trots op de benoeming van Montijn. “NGL heeft een bijzondere missie: het vakkundig en doelgericht begeleiden van de nieuwe leiders richting een ‘purpose-led’, open en adaptieve benadering, gericht op duurzame resultaten en afgestemd op de uitdagingen van onze wereld. Met Anja voegen we een ervaren leider met een lange staat van dienst toe aan ons team.”

Montijn ziet in het hedendaagse bedrijfslandschap een belangrijke rol weggelegd voor coaching. “Coaching kan leiders helpen om een effectievere en evenwichtiger leider te worden.”

“Het begint met het identificeren van doorbraken in de persoonlijke inzichten van de leider, die op hun beurt doorbraken in het bedrijf mogelijk maken. In mijn ervaring is het essentieel om leiders te helpen bij de effectieve implementatie van best practice-systemen en -processen, omdat deze vaak ofwel buiten het bereik van de leider liggen, ofwel simpelweg te complex en moeilijk te implementeren zijn.”