The Human Network wordt onderdeel van Belgische House of Talents

13 oktober 2021 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Meer nieuws over

The Human Network is overgenomen door het Belgische House of Talents. Hiermee komt wederom een grote zakelijke dienstverlener van onze bodem in Belgische handen.

Met meer dan 500 hoogopgeleide professionals behoort The Human Network tot de grotere netwerken binnen het advies- en interimdomein. Vanuit verschillende labels levert het Utrechtse bedrijf consultancy, detachering en interimdiensten aan opdrachtgevers in uiteenlopende sectoren.

Martijn Kamermans, de CEO van The Human Network, legt uit waarom het bedrijf ervoor kiest om zich aan te sluiten bij het veel grotere House of Talents: “We verwachten veel te leren in de nieuwe combinatie en willen graag onderdeel zijn van een internationaal professioneel netwerk.”

The Human Network wordt onderdeel van Belgische House of Talents

In de zoektocht naar een nieuwe partner heeft The Human Network vooral uitgekeken naar een culturele fit. “We hebben lang gezocht naar een partij die onze informele, ondernemende en professionele cultuur begrijpt. Ik ben blij en trots dat we dat hebben gevonden bij House of Talents. We respecteren elkaars sterke kanten en proberen van elkaar te leren. Daardoor worden we nog sterker”, aldus Kamermans.

House of Talents is een bedrijf met een vergelijkbaar model: een groep met daarin relatief zelfstandig opererende businessunits, die elk een bepaald specialisme aanbieden. Bij de tien labels van het bedrijf – Sales Talents, Care Talents, Financial Talents, HR Talents, Executive Talents, ICT Talents, Food Talents, Science Talents, Technical Talents en Engi Talents – zijn ongever 2.000 professionals werkzaam.

De meeste hiervan zijn actief in thuismarkt België, terwijl sommige teams opereren in Nederland, Frankrijk en Duitsland. “Met de overname van The Human Network kunnen we onze klanten een nog betere service geven en zetten we de juiste stap om onze internationale ambitie waar te maken”, zegt Steve Rousseau, de CEO van House of Talents.

De deal valt in zekere zin te vergelijken met die tussen het Nederlandse Cohedron (een bedrijf dat via verschillende labels de publieke sector bedient) en het Belgische House of HR (een groep van meer dan veertig merken die zich allemaal richten op consultancy, detachering, interim- en recruitmentdiensten). Ook ITDS, Talent&Pro en Triple A maken onder andere deel uit van House of HR.

Met een omzet van rond de €2 miljard is House of HR een stuk groter dan House of Talents, dat dit jaar een omzet van €180 miljoen verwacht te draaien.

Exit van investeerder

The Human Network was voor de verkoop voor een groot gedeelte in handen van Synergia, dat in december 2016 een belang nam in het bedrijf. Onder de vleugels van de investeerder is de zakelijke dienstverlener met meer dan een derde gegroeid.

Daniel Legro van Synergia: “The Human Network heeft een zeer mooie ontwikkeling doorgemaakt de afgelopen jaren. Met de nieuwe eigenaar House of Talents aan boord hebben we er alle vertrouwen in dat deze lijn succesvol wordt voortgezet.”

De verschillende labels van The Human Network zijn Andarr Technology, B-Able, DataDolphins, Digital Marketing Partner, EportaConsult, Giraffe HR, J-Next, PlusTalent, PMO Partner, ProcesConsult, QoppoConsult, Open Cloud Partner, RO Partner, Sociaal Domein Partner, TriamFloat, UX Partner, VerzuimTalent, Whitehorses, XapConsult en Yellotec.