Joost Putters in dienst bij Yellotec Safety Consult

26 maart 2015 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Yellotec Safety Consult heeft de gelederen begin maart versterkt met Joost Putters. Binnen het veiligheidsadviesbureau gaat hij zich vooral richten op opdrachten in de chemische sector.

Joost Putters studeerde af in Integrale Veiligheid aan de Avans Hogeschool Den Bosch. Voor zijn afstudeeronderzoek naar mogelijkheden van integratie van de managementsystemen liep hij stage bij chemische producent Emerald Performance Materials. Na zijn afstuderen in 2013 ging hij op projectbasis aan het werk bij branchegenoot Huntsman, waar hij betrokken was bij het binnenhalen van een OHSAS 18001-certificering. Vervolgens maakte Putters de overstap naar Croda – opnieuw chemische sector – waar hij zo’n anderhalf jaar maanden dienst deed als SHE (Safety, Health & Environment) adviseur.

Joost Putters, Yellotec

Yellotec
Begin maart was het tijd voor een nieuwe uitdaging en sloot Putters zich aan bij Yellotec Safety Consult, een werkmaatschappij van The Human Network, een zakelijk dienstverlener uit Utrecht met zo’n 250 medewerkers in vaste dienst, werkzaam bij 12 gespecialiseerde bedrijven. De business unit Yellotec Safety Consult richt zich op consultancy, advies en interim bemiddeling van veiligheidsconsultants voor de industriële sector. Kernactiviteiten zijn het analyseren op het gebied van veiligheid, managers daarover adviseren en het beoordelen en verbeteren van veiligheidsplannen.

“Omdat ik van mening ben dat stilstand achteruitgang is, wil ik mijn kennis altijd blijven verbreden waar mogelijk. Yellotec is in mijn ogen hiervoor een uiterst geschikte thuishaven, omdat hier kennis en ontwikkeling op het gebied van de veiligheidskunde centraal staat,” reageert Putters op zijn nieuwe functie. Bij Yellotec krijgt hij de mogelijkheid om zijn SHE-ervaring opgedaan in de chemische sector in te zetten in een verzameling andere technische sectoren waaronder de bouwsector, windenergie, voedingsmiddelenindustrie en farmaceutische sector. Momenteel doet hij ervaring op in de Petrochemische sector bij Odfjell Terminals in de haven van Rotterdam.