Vindsubsidies koopt branchegenoot Boonstoppel Subsidie Advies

12 oktober 2021 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Subsidiebureau Vindsubsidies heeft branchegenoot Boonstoppel Subsidie Advies overgenomen. Door de deal versterkt Vindsubsidies zijn positie in Midden-Nederland.

Vindsubsidies is actief vanuit kantoren in Utrecht, Deventer en Enschede. Met de toevoeging van Boonstoppel Subsidie Advies krijgt het nu ook een vestiging in Druten en neemt het personeelsbestand met tien werknemers toe naar circa honderd professionals.

Boonstoppel Subsidie Advies werd opgericht in 2005. Het bedrijf helpt opdrachtgevers met het aanvragen en beheren van subsidies op het gebied van onder meer innovatie (MIT, WBSO, Horizon, Innovatiebox), duurzaamheid (EIA, SDE++, DEI), internationaal ondernemen (DHI, SIB) en werk en scholing (Praktijkleren, Slimregeling).

Vindsubsidies koopt branchegenoot Boonstoppel Subsidie Advies

“De diensten die Boonstoppel Subsidie Advies aanbiedt en die van Vindsubsidies sluiten perfect op elkaar aan. Hierdoor ontstaat een win-winsituatie, met de klant als grote winnaar”, aldus Henk Heerink, Directeur van Vindsubsidies.

“Deze overname geeft gestalte aan de groeiambitie van Vindsubsidies en de doelstelling om in Nederland de leidende partij te worden op subsidiegebied”, vult hij aan. Het bedrijf wordt hierin gesteund door private equity-investeerder SilverTree, die in maart van dit jaar een meerderheidsbelang nam in het specialistische adviesbureau.

SilverTree Equity nam Vindsubsidies over van Idox, waarvan Vindsubsidies sinds 2012 deel uitmaakte. “We kijken er naar uit om zelfstandig onze dienstverlening in de subsidiemarkt verder uit te breiden”, aldus operationeel directeur Leon Rohaan.

Vindsubsidies is een full service-adviseur op het vlak van subsidies en werkt voor mkb-bedrijven, multinationals en overheden alsook voor onderwijsorganisaties en kennisinstellingen. Het bedrijf beschikt ook over een uitgebreide subsidiedatabase waarmee het snel in kaart kan brengen welke subsidiekansen er voor organisaties in het verschiet liggen.

Voor Boonstoppel Subsidie Advies leidt de krachtenbundeling volgens eigenaar Dirk Boonstoppel tot een verbetering van de “kwaliteit van de dienstverlening” en additionele groeimogelijkheden voor werknemers. “Voor onze medewerkers biedt deze stap op zowel professioneel als persoonlijk gebied vele kansen gezien de grotere organisatie en het brede en uitgebreide netwerk van Vindsubsidies.”