Subsidieadviesbureau Subpoort sluit zich aan bij Vindsubsidies

30 juni 2016 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Meer nieuws over

Twee subsidiebureaus – Vindsubsidies en Subpoort – zijn een strategische partnerschap aangegaan. De bedrijven gaan elkaar versterken door onder meer het delen van kennis, het bundelen van proposities en het gezamenlijk uitvoeren van opdrachten.

Met meer dan zestig medewerkers is Vindsubsidies, onderdeel van de internationale Idox Group, een van de grootste bureaus in ons land gespecialiseerd in subsidiedienstverlening. Het bedrijf werkt voor alle soorten organisaties in uiteenlopende branches, van de industrie, techniek, bouw en zorg tot de publieke sector, landbouw, ICT en het onderwijs. Vindsubsidies opereert vanuit kantoren in Utrecht en Goor.

Als onderdeel van zijn groeiambitie heeft Vindsubsidies een strategie opgesteld waarin het bureau marktterrein wil winnen door het sluiten van nauwe samenwerkingsverbanden met kleinere, vaak specialistische partners. “Het binnenbrengen van specialistische kennis is voor ons het grote voordeel. We azen niet op overnames, maar zoeken de krachtenbundeling. Het partnerschap met Subpoort is hiervan een mooi voorbeeld”, aldus Vindsubsidies-directeur Henk Heerink. 

Subpoort, opgericht in 2005, ondersteunt bedrijven bij subsidievraagstukken, waaronder subsidieadvies, het begeleiden van subsidie aanvraagtrajecten, partner search (het vinden van partners om in aanmerking te komen voor subsidies) en het aantrekken van alternatieve financiering (bijvoorbeeld revolverende fondsen). Het zwaartepunt ligt daarbij op het Europese subsidie- en projectmanagement. Subpoort wordt geleid door medeoprichters en partners Udo van Unen Onno Piek.

Europese subsidies

“Wij zijn erg gelukkig met deze samenwerking. Het grootste voordeel van Subpoort schuilt in de capaciteit die Vindsubsidies heeft met haar omvangrijke en deskundige consultancyteam en administratieve afdeling. Een enorme pre voor de grote internationale subsidieprojecten waarin Subpoort samen met haar relaties participeert”, aldus Van Unen. Het Amsterdamse bureau verzorgt het subsidiemanagement voor verschillende projecten van grote nationale en internationale organisaties zoals Universiteit van Amsterdam, Gemeente Haarlem, Tata Steel, Gemeente Zaanstad, en Medical Delta. Als onderdeel van het partnerschap zal Subpoort vanaf heden zijn projecten namens Vindsubsidies oppakken.

“Ook het internationale netwerk van Idox denken wij efficiënt in te kunnen zetten voor de Europese subsidietrajecten”, vervolgt Van Unen.

Door de bundeling van krachten kunnen de partners volgen eigen zeggen hun dienstverlening gedurende het complete subsidietraject verbeteren – van het vinden van een passende subsidie tot het schrijven van een aanvraag, en van de beschikking tot het indienen van de einddeclaratie. Samen willen ze ook hun marktpositie uitbouwen in het segment voor Europese subsidies – dit omvat grote programma’s zoals EFRO, INTERREG, Horizon 2020 en UIA. “We hebben een schat aan kennis en ervaring binnengehaald op het gebied van Europese subsidies”, aldus de Vindsubsidies-directeur.

Meer samenwerkingsverbanden
Heerink laat naar de toekomst toe weten dat hij hoopt dat Vindsubsidies meer van dit type partnerschap samenwerkingsverbanden weet af te sluiten. “Wij hebben als grote speler in de markt de kleinere bureaus veel te bieden. Wij bieden partnerbureaus met onze diensten en omvang meer slagkracht om hun klanten beter te bedienen. Daarnaast kunnen ze gebruik make van Europa’s grootste subsidiedatabase en een online administratiesysteem. Door als collega adviesbureaus de handen ineen te slaan, kunnen we als gemeenschappelijk doel de innovatieve klanten van alle bureaus maximaal ondersteunen bij het benutten van subsidies, en dus bij het uitvoeren van hun innovatieve projecten.”