Vindsubsidies lijft Lochemse branchegenoot Knippenborg in

02 maart 2022 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Subsidiebureau Vindsubsidies heeft zijn groeipad voortgezet met de overname van branchegenoot Knippenborg subsidieadvies.

Het in 1997 opgerichte Vindsubsidies levert naast subsidieadviesdiensten ook een breed spectrum aan online producten, waaronder subsidiedatabases (hiermee brengt het subsidiekansen in kaart voor bedrijven).

Daarmee levert het bureau naar eigen zeggen als een van de weinige spelers in ons land een end-to-end spectrum aan subsidiedienstverlening. Vindsubsidies werkt voor mkb-bedrijven, multinationals en overheden evenals voor onderwijsorganisaties en kennisinstellingen.

Vindsubsidies lijft Lochemse branchegenoot Knippenborg in

Door de overname van zijn kleinere branchegenoot Knippenborg opereert Vindsubsidies nu vanuit vijf vestigingen. Naast kantoren in Utrecht, Deventer en Enschede was het sinds enkele maanden reeds actief vanuit Druten, dankzij de overname van Boonstoppel Subsidie Advies. Met het inlijven van Knippenborg voegt het bedrijf nu ook Lochem toe aan zijn locaties en breidt het zijn personeelsbestand uit van 90 naar circa 100 professionals.

Voor Vindsubsies betekent de overname een waardevolle uitbreiding van zijn klantenbestand en een boost in de expertise. “Knippenborg is een zeer ervaren partij”, stelt Henk Heerink, directeur van Vindsubsidies. “De kennis van de negen adviseurs is substantieel van toegevoegde waarde binnen de bestaande consultancyteams.”

Op zijn beurt krijgt Knippenborg – het bureau werd opgericht door Gerwin Knippenborg (tevens de medeoprichter van het moederbedrijf achter Vindsubsidies) – toegang tot het dienstenportfolio van zijn grotere branchegenoot.

Ook Gerwin Knippenborg toont zich verheugd over de krachtenbundeling en ziet een sterke match tussen de werkwijze en filosofie van beide bureaus. “Ik ben ervan overtuigd dat ik voor mijn collega’s en klanten geen betere haven had kunnen vinden. Ik mocht grondlegger van beide organisaties zijn en kan me dan ook geen betere match met ons DNA voorstellen.”

Naast de klanten zullen ook de medewerkers van beide bureaus kunnen profiteren van de deal, zo legt Heerink uit. “Voor de medewerkers geldt dat ze zich onder de vleugels van Vindsubsidies door kunnen blijven ontwikkelen. De aanvullende branchekennis die de overgenomen partner meebrengt zetten we in voor onze bestaande klanten.”

Volgens Heerink zal deze overname voorlopig zeker niet de laatste deal voor de subsidiespecialist zijn. “Acquisities als deze en die van Boonstoppel zijn conform onze groeistrategie. Ook de komende jaren focussen wij onverminderd op overnames van kundige subsidiepartners’’.