Atlas Advies sluit samenwerking met subsidieadviesbureau Vindsubsidies

19 februari 2018 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Subsidieadviesbureau Vindsubsidies en Atlas Advies zijn een samenwerking aangegaan. Beide bureaus helpen bedrijven en organisaties bij het onder de loep nemen van subsidiekansen, het aanvragen van subsidies en het uitvoeren van gesubsidieerde projecten.

Leon Rohaan, Directeur van Vindsubsidies, over de partnership: “Deze samenwerking is ontstaan vanuit de vraag uit de markt en sluit bovendien uitstekend aan bij onze ambitie om ook uit te breiden naar bijvoorbeeld sectoren als overheden en onderwijs.”

Atlas Advies, opgericht in 1997, is actief bij uiteenlopende projecten op het gebied van beleidsadvies, subsidiebegeleiding en projectmanagement. Het bureau uit Almelo specialiseert zich in het publiek domein – gemeenten, provincies, onderwijsinstellingen, maatschappelijke organisaties en samenwerkingsverbanden – en voert zowel regionale als internationale projecten uit. “We verhogen hiermee onze expertise binnen de non-profit sector, waaronder op het gebied van scholingssubsidies en het ESF-programma,” aldus Rohaan.

De samenwerking met Atlas Advies volgt op eerdere vergelijkbare deals met Subpoort en Sterk in Subsidies. Vindsubsidies, dat onderdeel is van Idox, een speler met kantoren in vrijwel alle Europese hoofdsteden, heeft circa zestig medewerkers in ons land en de doestelling om uit te groeien tot de marktleider op het gebied van subsidies en financieringen. “We willen markterrein winnen door nauwe samenwerkingsverbanden te sluiten met ervaren partners, die met specialistische kennis direct toegevoegde waarde leveren aan de dienstverlening. Atlas Advies is hier een uitstekend voorbeeld van. Concreet sluiten beide dienstverleningen mooi op elkaar aan en ontstaat er dus een win-winsituatie met de klant als grote winnaar”, stelt Rohaan. 

Atlas Advies sluit samenwerking met subsidieadviesbureau Vindsubsidies

Een van de gebieden waar het adviesbureau uit Goor een duidelijke behoefte heeft gesignaleerd is in de verbinding tussen subsidies en strategie. “Onze consultants en accountmanagers hebben in de afgelopen tijd de behoefte gesignaleerd om subsidieadvies nauwer te verbinden met beleidsadvies. Door de samenwerking met Atlas hebben wij nu meer dan 20 jaar deskundigheid en expertise op dit gebied extra tot onze beschikking. Met name voor non-profitorganisaties kunnen wij nu beter anticiperen op sectorspecifieke klantbehoeften.”

Onlangs werden de subsidietrainingen van Vindsubsidies door Cedeo, in opdracht van de Koninklijke Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants (NBA), voor de komende drie jaar gecertificeerd voor Permanente Educatie (PE). Hierdoor kan Vindsubsidies zijn trainingen aanbieden aan accountants die hun verplichte PE-punten willen halen.

Al het subsidienieuws op Consultancy.nl lees je op de pagina Nieuws | Subsidies.