Jelte Hofstra over zijn start bij organisatieadviesbureau Mobilee

27 september 2021 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Midden in de lockdown waagde Jelte Hofstra de overstap naar een nieuwe werkgever. Inmiddels, bijna een jaar later, voelt Hofstra zich – ondanks het vele thuiswerken – helemaal thuis bij Mobilee. “Wat echt opvalt is de oprechte aandacht voor mens en persoon.”

Eind vorig jaar werd Mobilee door MT1000 verkozen tot het beste organisatiebureau van ons land. Dit wekte bij veel professionals de belangstelling voor het adviesbureau, dat is gespecialiseerd in onder meer digitale transformaties en operational excellence. Zo ook bij Jelte Hofstra, die al enige jaren meedraait in de adviesbranche.
 
De afgelopen anderhalf jaar werkte Hofstra als zelfstandig consultant en was hij daarvoor ruim tweeënhalf jaar als consultant werkzaam voor Kirkman Company. Eerder werkte hij ruim drie jaar voor NN Group (als international buyer/vendormanager) na zijn loopbaan te zijn begonnen bij bij IT-bedrijf Calco.
Jelte Hofstra, Consultant, Mobilee

Sinds november 2020 is hij actief voor Mobilee. Zijn drijfveer voor zijn loopbaanswitch? “De reden dat ik bij Mobilee ben gaan werken is dat ze bekend staan als mensgericht. Inmiddels ben ik negen maanden aan boord en kan ik dat volledig beamen. De oprechte aandacht voor mens en persoon sijpelt door in alles.”

Ondanks de coronalockdownbeperkingen omschrijft hij zijn onboarding bij Mobilee als een “zachte landing”, die bovendien “heel natuurlijk” voelde. “De partners en cultuurbewakers zorgen ervoor dat er tijdens corona juist is geïnvesteerd in de medewerkers. Dat gecombineerd met een no-nonsense aanpak heeft mij heel welkom doen voelen en zorgt ervoor dat iedereen goed bij de klant kan presteren.”

Verbinding met collega’s

Wel vormde de overstap tijdens de lockdown een “vreemde gewaarwording”, zo stelt de kersverse Mobilee-consultant: “Waar je normaal gesproken rustig een kop koffie met collega’s doet om kennis te maken gebeurt dat nu grotendeels online. Vanaf het begin voel ik me erg welkom en is er on- en off-line de connectie met mijn nieuwe collega’s.”

"Vanaf het begin voel ik me erg welkom en is er on- en off-line de connectie met mijn nieuwe collega’s."

Als consultant bij Mobilee opereert Hofstra het liefst op het snijvlak van business en IT. “Ik krijg enorm veel energie van het ontdekken van een nieuwe organisatie, me verbazen over de processen, en te kijken naar de oplossingen die men verzonnen heeft om te kunnen presteren.”

Momenteel vervult hij vanuit het bureau de rol van Senior Business Analist bij een uitvoeringsinstantie van de overheid. Hofstra: “Als Business Analist ben ik er verantwoordelijk voor dat het beleid van de verschillende directies binnen de overheid wordt vertaald naar IT-oplossingen.

Persoonlijke ontwikkeling

Mobilee geeft veel aandacht aan de ontwikkeling van zijn medewerkers. Hofstra: “Als professional is je eigen ontwikkeling je kapitaal. En gelukkig staat vanaf het moment dat ik binnen ben gekomen mijn ontwikkeling centraal. Samen kijken we naar mijn groeipad en hoe dat aansluit bij waar we als organisatie naar toe willen groeien.”

Naast het ontwikkelen op de opdracht en het volgen van cursussen, beschikken Hofstra en zijn collega’s over een breed netwerk met experts die geraadpleegd kunnen worden. “Het verbaast me nog steeds hoe snel ik reactie krijg via de app als ik ergens iets meer over wil weten.”