Steven Raaijmakers volgt Edwin van den Elst op bij Talent&Pro

03 september 2021 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Meer nieuws over

Talent&Pro heeft een nieuwe algemeen directeur. Na zo’n veertien jaar leiding te hebben gegeven aan het bedrijf, geeft Edwin van den Elst nu het stokje over aan een goede bekende: Steven Raaijmakers.

Anno 2021 behoort Talent&Pro tot de grootste financiële detacheerders van ons land. Dagelijks zijn via de bemiddelaar ruim 1.000 professionals actief in alle segmenten van de financiële sector, waaronder het bank- en verzekeringswezen, de pensioen- en levenbranche en het actuariaat.

“We werken voor alle grote financiële instellingen in Nederland”, geeft Van den Elst aan, om daar snel aan toe te voegen, “met ons data- en IT-label House of Bèta zijn we ook actief buiten de financiële sector.”

Steven Raaijmakers en Edwin van den Elst

Van den Elst sloot zich in 2008 aan bij Talent&Pro, na zo’n tien jaar werkzaam te zijn geweest in de bankensector (Rabobank), op het snijvlak van leren & ontwikkelen binnen de bancaire sector (Welten) en op het gebied van executive search (eigen headhunterskantoor). Onder zijn leiding groeide Talent&Pro uit tot de speler van formaat die het vandaag de dag is, en werd het bedrijf onderdeel van Redmore Group.

Van den Elst bekleedde de afgelopen jaren een dubbele rol – sinds mei 2018 was hij ook CEO van Redmore Group. Per 1 september legt hij zich volledig toe op die rol. Naast Talent&Pro bestaat Redmore Group verder nog uit de labels ITDS (strategische en business consultancy), Profource (specialist op het gebied van ERP, finance en control) en Triple A (specialist in actuariaat en risicomanagement).

Van den Elst zal zich richten op het verder uitbouwen van Redmore (moederbedrijf House of HR heeft ambitieuze groeiplannen in ons land) en het versterken van de samenwerking tussen de verschillende labels.

Talent&Pro laat hij in elk geval “in goede handen achter”. Hij vertelt, “Ik weet zeker dat Steven als Talent&Pro’er in hart en nieren het bedrijf naar een mooie toekomst zal leiden. Ik wens hem veel plezier en succes in deze nieuwe rol!”

Steven Raaijmakers heeft ruim 27 jaar ervaring binnen de financiële dienstverlening, waarvan zeven jaar bij Talent&Pro. Hij was hiervoor als directielid verantwoordelijk voor de verzekeringstak en gold als de gedoodverfde kandidaat voor de topfunctie. Hij geeft leiding aan een bestuur dat verder bestaat uit Juliëtte Piree (financieel directeur), Ronald Hensen (commercieel directeur) en Eric van Diest (operationeel directeur).

Raaijmakers over zijn nieuwe uitdaging: “We hebben samen met onze opdrachtgevers en medewerkers mooie stappen gezet. Dat heeft geresulteerd in een trouw klantenbestand van meer dan 100 opdrachtgevers en preferred supplierships bij alle grote financiële instellingen.”

Voldoende kansen

Door de grote veranderopgaves waar financiële instellingen mee te maken krijgen liggen er volgens Raaijmakers voldoende kansen om verder te groeien. “We gaan nog meer investeren in de werving en ontwikkeling van talent. Daarnaast biedt de samenwerking met onze Redmore-zusters volop kansen om expertise te bundelen zodat we meer meer slimme oplossingen kunnen bieden als het gaat om detachering, consulting en projecten.”

Eerder dit jaar betrad House of HR de markt voor zakelijke diensten aan de publieke sector door de overname van Cohedron, een groep met meer dan 2.000 professionals.