Capgemini Invent promoveert ervaren trio tot vice president

30 augustus 2021 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Capgemini Invent heeft drie senior professionals gepromoveerd tot Vice President: Casper Stam, Marjolein Wenderich en Niels van der Linden.

Casper Stam werkt al vijfentwintig jaar voor Capgemini Invent – de management- en digital consultingpraktijk van ICT-dienstverlener Capgemini. Hij kan bogen op uitgebreide ervaring met bedrijfstransformaties op het gebied van digital, data,  regelgeving en innovatie, met een focus op het Financial Services domein.

In zijn nieuwe rol zal hij bijdragen aan de verdere uitbouw van het Capgemini Invent merk en de portfolio's corporate experience & finance en risk & compliance. Vanuit de brede marktfocus van zijn praktijk zal hij zich vooral richten op het gebruik van data, data science en het verankeren van duurzaamheid. Naast zijn rol als Vice President fungeert Stam ook als Invent Account Executive binnen de Financial Services sector.

Casper Stam, Marjolein Wenderich en Niels van der Linden - Capgemini Invent

Marjolein Wenderich startte eind 2019 bij Capgemini Invent. Eerder werkte ze zo'n twaalf jaar voor Atos Consulting, waar ze lid was van het management team. Ook was ze enkele jaren MT-lid bij Alliander, waar ze tevens leiding gaf aan de afdeling SPPM (Strategisch Project- en Programma Management).

Binnen Capgemini Invent is Wenderich hoofd van de Workforce & Organization-praktijk van het kantoor, een rol waarin ze leidinggeeft aan een team van meer dan 80 consultants en projectmanagers. Dit team biedt klanten ondersteuning bij alle facetten van hun human capital-portfolio’s.

Wenderich heeft ruime ervaring in het adviseren van CHRO’s over hun strategische HR-agenda’s en in het leiden van grote (digitale) HR-transformaties, met een focus op onderwerpen als HR-digitalisering, strategic workforce planning, HR analytics, organisational design en diversiteit & inclusie.

Niels van der Linden deed al meer dan vijftien jaar ervaring op binnen Capgemini Invent. Hij geldt als een expert in digital-beleid binnen het (digitale) overheidssegment. Hij geeft leiding aan de Europese accounts vanuit het Nederlandse kantoor van Capgemini Invent en leidt een team dat zich richt op datagedreven beleid.

Binnen Europa heeft Van der Linden voor uiteenlopende instellingen gewerkt, waaronder de Europese Commissie en de Nederlandse overheid.

In een reactie op de benoemingen laat Liesbeth Bout, Managing Director Capgemini Invent Nederland, weten: “We zijn verheugd de welverdiende promoties van Casper, Marjolein en Niels aan te kondigen. Dit weerspiegelt niet alleen hun persoonlijke groei maar verhoogt ook de volwassenheid van ons team in Nederland. Ieder neemt zijn eigen sterktes en capaciteiten mee, we zijn verheugd hen in ons leiderschapsteam te mogen verwelkomen.”