Strategy&-baas Joachim Rotering stapt over naar Oliver Wyman

27 augustus 2021 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Een opvallende overstap in de top van de strategiebranche: de wereldwijde baas van Strategy& heeft het kantoor verlaten om zich aan te sluiten bij rivaal Oliver Wyman.

Op de eerste dag van deze maand kwam een einde aan de vijftien jaar dat Joachim Rotering deel uitmaakte van Strategy&. De Duitser sloot zich in 2006 aan bij het wereldwijde strategiekantoor (toen nog Booz & Company) en klom vervolgens op tot Strategy&’s leider voor EMEA-regio Europa. De afgelopen bijna vier jaar gaf hij als Global Managing Partner leiding aan de PwC-dochter.

In een reactie op zijn overstap naar Oliver Wyman zegt Rotering: “De combinatie van een duidelijk groeipad met een focus op strategische, resultaatgerichte consulting in een wereldwijd bedrijfsmodel inspireerde mij om de volgende stap in mijn consultingcarrière bij Oliver Wyman te zetten.”Joachim Rotering, Partner, Oliver WymanMet meer dan 5.000 werknemers in meer dan 60 kantoren wereldwijd en een omzet van $2,1 miljard is Oliver Wyman een van ’s werelds grootste adviesbureaus op het gebied van strategie en management – groter dan Roterings voormalige werkgever Strategy& (dat ongeveer 3.000 werknemers heeft). Het adviesbureau werkt in alle bedrijfstakken, maar is vooral bekend om zijn expertise in de financiële dienstverlening, luchtvaart en energiesector.

Rotering is benoemd tot senior partner in de Energy & Natural Resources- en Operations-praktijken van Oliver Wyman en lid van het internationale managementteam, dat wordt geleid door CEO Nick Studer.

De 57-jarige Rotering is gevestigd in Hamburg en zal zich richten op dienstverlening aan cliënten in de energie-, chemie- en staalsectoren. Hij is gespecialiseerd in groei en kostentransformaties, herstructurering, sourcing, fusies & overnames en post-fusie integratie, duurzaamheidstransformaties en operational excellence.

“We zijn verheugd met Joachim een expert van wereldformaat te hebben binnengehaald op het gebied van energie en industrie”, laat CEO Studer weten. “Zijn decennialange ervaring in het vormgeven van succesvolle en duurzame veranderingsprocessen zal onze positionering verder versterken. Zijn uitstekende netwerk van contacten in Duitsland, EMEA en de rest van de wereld zal ons ook helpen onze rol als toonaangevend strategieadviesbureau verder uit te bouwen.”

Ondertussen is Rotering bij Strategy& opgevolgd door een andere Duitser: Peter Gassmann.