Peter Gassmann nieuwe wereldwijde leider van Strategy&

06 juli 2021 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Wereldwijd strategieadviesbureau Strategy& heeft wederom een ​​Duitser verkozen tot wereldwijd hoofd. Peter Gassmann neemt het stokje over van Joachim Rotering.

De 54-jarige Peter Gassmann heeft al vijftien jaar ervaring bij Strategy&. Met een achtergrond in de natuurkunde maakte hij in 2000 de overstap naar het strategieadviesbureau vanuit een internationale investeringsbank.

Tijdens zijn eerste periode bij het adviesbureau groeide hij door tot het niveau van Principal. In 2003 verruilde hij de adviesbranche weer voor de bankensector, toen hij in dienst trad bij Commerzbank. Hij bleef zes jaar bij de Duitse grootbank, waar hij in zijn laatste rol actief was als Global Head Market & Operational Risk.

Toen hij in 2010 terugkeerde naar Strategy& (toen nog Booz & Company), werd hij benoemd tot partner binnen de Financial Services-praktijk. De afgelopen tien jaar heeft hij zich beziggehouden met het adviseren van wereldwijde financiële instellingen en centrale banken over strategie- en transformatieprojecten. Daarnaast bekleedde hij intern steeds hogere rollen.

Momenteel is Gassmann de Managing Director van Strategy& in Europa, en in een dubbele rol ook PwC’s Global ESG Leader. Hij zal beide functies behouden, naast dat hij nu leiding zal geven aan Strategy&’s pakweg 3.200 collega’s wereldwijd. “Ik ben zeer verheugd over het vertrouwen dat ik heb gekregen van het Global Leadership Team”, aldus Gassmann.

De voormalige baas van het kantoor, Joachim Rotering uit Düsseldorf, stond bijna vier jaar aan het hoofd van Strategy&. Net als Gassmann leidde hij eerder de Europese tak en maakt hij al sinds het Booz & Company-tijdperk deel uit van het bedrijf.

De benoeming van Gassmann komt een week nadat Strategy& met de overname van 67rockwell Consulting zijn eerste deal sloot sinds de oprichting zeven jaar geleden. “We zijn blij 67rockwell Consulting aan boord te hebben en we kijken uit naar vele succesvolle projecten samen in de verzekeringssector”, aldus Gassmann.