Europese leider van Strategy& krijgt mondiale rol bij PwC

09 oktober 2020 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profielen
Meer nieuws over

Peter Gassmann, de Managing Director van de Europese tak van Strategy&, is benoemd tot Global Head van de nieuwe Environmental, Social en Governance (ESG)-praktijk van moederbedrijf PwC.

Het internationale accountants- en adviesbureau heeft de nieuwe ESG-divisie gelanceerd als onderdeel van zijn groeiende toewijding om “de wereldwijde klimaat- en beleidsagenda vorm te geven”, aldus Bob Moritz, CEO van PwC Global.

De ESG-praktijk van PwC biedt klanten een scala aan diensten – van strategie tot implementatie – gericht op het verduurzamen van hun voetafdruk. Dit omvat het ontwikkelen van strategieën, het koolstofarm maken van het productieproces, de toeleveringsketens, het inkoopproces en andere interne activiteiten, het verkleinen van het aantal reisbewegingen en het opbouwen van een bedrijfscultuur die een duurzame ‘mindset’ bevordert.

De nieuwe ESG-tak combineert expertises uit de verschillende divisies van PwC. Zo ondersteunt de adviespraktijk van het Big Four-kantoor klanten met inzichten over klimaatrisico’s en -kansen en met het transformeren van hun bedrijfsprocessen, terwijl de assurance-tak klanten onder meer ondersteunt bij het integreren van ESG-gerelateerde kwesties binnen reporting- en governance-actviteiten.

Peter Gassman, PwC

Verder adviseert de belastingdivisie over de impact van duurzaamheidstransformaties op fiscale strategieën, compliance-verplichtingen en op subsidie- en stimuleringsmogelijkheden. De M&A-vleugel van PwC ondersteunt op zijn beurt bedrijven, private equity-partijen en vermogensbeheerders bij het opnemen van ESG-praktijken in hun deals en portefeuilles.

De ESG-divisie van PwC streeft er ook naar om de ESG-expertise van PwC te verankeren in andere diensten, met als doel een duurzaamheidsfocus te integreren in al het werk dat met klanten wordt uitgevoerd.

“Met 284.000 professionals die opdrachtgevers helpen in 157 landen ondersteunt PwC klanten in elke fase. Het netwerk van PwC biedt enorme kansen om de transitie naar een nul-emissie-toekomst te versnellen in samenwerking met zijn klanten. Ik kijk erg uit naar mijn nieuwe rol”, laat Gassmann weten.

Gassmann werkt meer dan vijftien jaar bij Strategy&, dat sinds 2014 een dochteronderneming is van PwC voor strategisch advies (nadat het Big Four-kantoor Booz & Company overnam). Gassman is Managing Director van Strategy& voor Europa. Daarvoor gaf hij leiding aan de Financial Services-tak van het bureau. Eerder in zijn carrière werkte Gassmann een decennium buiten de advieswereld, onder meer voor een investeringsbank in Londen en voor Commerzbank.

Gassmann is gespecialiseerd in finance strategy, risk, finance, treasury, regulation en capital management en heeft in de loop der jaren leidinggegeven aan meerdere spraakmakende projecten in Europa, het Midden-Oosten en Noord- en Zuid-Amerika.

Gassmann en zijn team zullen ook een belangrijke rol spelen bij het waarmaken van PwC’s eigen nul-emissie-toekomst. Met tal van maatregelen heeft de adviesgigant zich als doel gesteld om in 2030 een neutrale netto emissie-uitstoot te realiseren.