Bob Moritz volgt Dennis Nally op als voorzitter van PwC

15 april 2016 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Het internationale netwerk van accountants- en advieskantoor PwC heeft de Amerikaan Robert E. Moritz benoemd tot nieuwe voorzitter. Moritz, die sinds 2009 voorzitter en senior partner is van de Amerikaanse PwC firma, volgt Dennis Nally op, die na een 42-jarige carrière bij PwC in de zomer met pensioen gaat.

Robert E. (Bob) Moritz werkt al zijn hele carrière bij PwC. Hij startte er in 1985 en werd 10 jaar later partner. Zijn achtergrond ligt in de Assurance-praktijk, waar hij zich voornamelijk richtte op financiële dienstverleners. Hij bracht drie jaar door bij de Japanse PwC firma, waar hij audit- en adviesdiensten leverde aan Europese en Amerikaanse financiële dienstverleners. Verder heeft hij een aantal leidinggevende functies bekleed binnen PwC. Zo was hij managing partner voor de regio New York en verantwoordelijk voor de Amerikaanse Assurance-praktijk. De afgelopen jaren was Moritz de bestuursvoorzitter van de Amerikaanse tak van PwC.

Vanaf 1 juli dit jaar neemt Moritz het stokje over van zijn landgenoot Dennis Nally, die na 42 jaar bij de adviesorganisatie met pensioen gaat. Nally heeft de afgelopen jaren leiding gegeven aan een snelle internationale groei van PwC, onder andere door de acquisitie van Booz & Company in 2013 – het advieskantoor is in 2014 gerebrand naar Strategy&. Gemeten naar omzet mag PwC zich de grootste zakelijke dienstverlener van de wereld noemen, een positie die het afgelopen boekjaar nog innam van rivaal Deloitte. Big Four concurrenten EY en KPMG volgen op afstand met een omzet die zo’n $10 miljard lager ligt.

Naast zijn werkzaamheden voor PwC is Moritz onder meer bestuurder bij de Oswego College Foundation, de Conference Board, de Atlantic Council en het Partnership for New York City.