Strategy& koopt Duits consultancybureau 67rockwell Consulting

23 april 2021 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Strategy& heeft consultancybureau 67rockwell Consulting overgenomen, een Duits boutique strategy consultancybureau dat zich toelegt op de verzekeringsmarkt.

De transactie is – volgende de database van Consultancy.org – Strategy&’s eerste aangekondigde overname* sinds het ontstaan van het strategiekantoor zeven jaar geleden – Strategy& werd gevormd toen Booz & Company de krachten bundelde met PwC.

Het feit dat Strategy& heeft gekozen voor een overname in Duitsland komt niet geheel als een verrassing. De strategieconsultancy van PwC investeert flink in de Duitse markt (Duitsland was in 1965 de eerste Europese locatie), de CEO (Joachim Rotering) is Duits en gevestigd in Düsseldorf, en – zo wil het toeval – betrof de laatst gesloten deal (als Booz) de overname van een Duits bureau (Management Engineers).

Strategy& koopt Duits consultancybureau 67rockwell Consulting

Met het inlijven van 67rockwell Consulting voegt Strategy& dertig partners en consultants toe aan zijn teams in Hamburg en Düsseldorf en versterkt het zijn verzekeringspraktijk. “Met deze overname ontstaat een ‘powerhouse’ voor het adviseren van verzekeraars”, stelt Philipp Wackerbeck, partner bij het Duitse kantoor van Strategy& en Global Head van de Financial Services-praktijk.

67rockwell Consulting werd opgericht in 2008 en adviseert verzekeraars over hun strategieën, businessmodellen en bedrijfsvoering. Als onderdeel van de integratie met Strategy& voegt het volledige management van 67rockwell Consulting – bestaande uit Tim Braasch, Marcus Laakmann, Michael Reich en Thorsten Schramm – en de rest van het team zich bij Strategy&.

De twee bedrijven behoren in Duitsland volgens een recente survey beide tot de top van de markt. “We zijn verheugd onderdeel te zijn van Strategy&, het toonaangevende consultancykantoor voor de verzekeringsmarkt in DACH”, laat Braasch weten.

Peter Gassmann, Germany & Europe Head bij Strategy&, geeft aan: “Dit stelt ons in staat om een breder portfolio van consultancydiensten te leveren aan onze klanten, waarmee we transformaties in de verzekeringssector kunnen helpen vormgeven.”

* Strategy& heeft de afgelopen jaren diverse team carve-outs afgerond, maar deed geen overnames.