Nick Studer nieuwe topman van Oliver Wyman Group

04 juni 2021 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Strategisch adviesbureau Oliver Wyman Group heeft een nieuwe topman. Nick Studer was al verantwoordelijk voor Oliver Wyman zelf, maar heeft nu ook de leiding gekregen over de overige dochteronderdelen van de groep.

Sinds 2012 stond Oliver Wyman Group onder leiding van Scott McDonald, die reeds 26 jaar werkzaam is voor de organisatie. Hij stond aan het hoofd van Oliver Wyman en de overige onderdelen van de groep, waaronder NERA (economisch advies) en Lippincott (branding en creativedienstverlening). De Oliver Wyman Group telt 5.000 professionals, en genereert wereldwijd jaarlijks een omzet van $2 miljard.

Omdat McDonald vorige maand aankondigde te zullen terugtreden uit zijn rol – om CEO te worden bij de British Council, een internationale organisatie van het Verenigd Koninkrijk voor culturele betrekkingen en educatieve mogelijkheden – ging Oliver Wyman op zoek naar een opvolger. Het opvolgingsproces behoefde volgens ingewijden geen ingewikkeld recruitmentproces, omdat de ideale kandidaat reeds binnen de gelederen aanwezig was: Nick Studer.

Nick Studer, President & CEO, Oliver Wyman

Studer is al drieëntwintig jaar werkzaam voor Oliver Wyman. In 2003 werd hij benoemd tot partner en sinds 2012 neemt hij zitting in Oliver Wymans Executive Committee. Meest recentelijk fungeerde Studer als managing partner van de management consulting business van het kantoor, na ook aan het hoofd van de corporate-, institutional banking- en risk -praktijken evenals de financial services-tak te hebben gestaan.

“Naast zijn werk voor klanten, is hij leidend geweest voor verandering en een belangrijke aanjager van onze inclusie- en diversiteitsagenda”, laat Dan Glaser weten, CEO en President van Marsh McLennan Companies, het moederbedrijf van Oliver Wyman, Marsh, Mercer en Guy Carpenter. “Zijn begrip van hoe bedrijven en mensen kunnen floreren, zal onmisbaar zijn voor de verdere groei van onze organisatie.”

Oliver Wyman werd in 1984 opgericht in de Verenigde Staten. Het strategie- en management consulting-kantoor telt meer dan zestig vestigingen in Europa, Noord-Amerika, het Midden-Oosten en de Aziatisch-Pacifische regio.