Nick Studer leidt management consulting tak van Oliver Wyman

28 augustus 2020 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Wereldwijd consultancykantoor Oliver Wyman heeft Engelsman Nick Studer benoemd tot managing partner binnen zijn management consulting business.

Studer zal de nieuw opgezette rol per ingang van het komend jaar gaan invullen. Oliver Wyman-CEO Scott McDonald geeft aan dat Studers benoeming “het bedrijf in staat zal stellen om zijn strategie en ambities sneller te realiseren”.

“Hiermee komt Oliver Wyman op dezelfde hoogte te staan als andere bedrijfsonderdelen binnen de Oliver Wyman-groep – NERA, Lippincott en OW Actuarial – die elk beschikken over een dedicated leider voor de business”, voegt McDonald toe. NERA richt zich op economische consulting, Lippincott levert branding- en creatieve diensten, terwijl OW Actuarial actuariële diensten biedt. McDonald zal zijn rol als CEO voor de algehele Oliver Wyman-groep behouden.

Nick Studer leidt management consulting tak van Oliver Wyman

De 46-jaar oude Studer sloot zich in 1997 aan bij het Londense kantoor van Oliver Wyman, en werd in 2003 partner binnen het Oliver Wyman-kantoor in New York. Momenteel gevestigd in Londen, fungeert Studer als managing partner van de wereldwijde Consumer & Industrial-praktijken, gericht op sectoren als retail en consumentengoederen, telecom, media en technologie (TMT), automotive en de maakindustrie. Eerder was Studer werkzaam als managing partner van de wereldwijde financial services-praktijk en stond hij aan het hoofd van de Europese finance & risk-praktijk.

Met het hoofdkwartier in New York, telt Oliver Wyman ongeveer 5.000 partners, consultants en staf, waarmee het behoort tot een van ‘s werelds tien grootste strategy- en management consultancykantoren. Wereldwijd is Oliver Wyman actief vanuit meer dan 60 kantoren en vorig jaar wist het kantoor een groei van 6% te realiseren, daarbij uitkomend op een omzet van $2,1 miljard. Het Amsterdamse kantoor heeft circa 40 adviseurs in dienst en staat onder leiding van Coen de Vuijst. 

De managementadviesdiensten van het bedrijf beslaan gebieden als strategie, operaties, herstructureringen, organisatorische effectiviteit, risicobeheer, digitale transformatie en duurzaamheid.

Oliver Wyman maakt deel uit van Marsh & McLennan Companies, waartoe ook Mercer (human resources), Marsh (verzekeringsmakelaardij en risicobeheer) en Guy Carpenter (risico en herverzekering) behoren.