Mazars adviseert Flexfamily bij overname van Koers Oost

05 augustus 2021 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel

Flexdienstverlener Flexfamily heeft met de overname van Koers Oost zijn marktpositie in Twente en de Achterhoek uitgebouwd. De deal werd begeleid door onder meer M&A-specialisten van Mazars.

Flexfamily is – zoals de naam al weggeeft – een ‘familie’ van flexspecialisten. Met gemiddeld 3.200 mensen die op dagelijkse basis actief zijn via een van de zeven dochterondernemingen – Fides, Flexfactory, Seesing Flex, Aelbers, Marquette, Vast. en 2Work – behoort Flexfamily tot de grotere flexbedrijven van ons land.

Met behulp van de Franse investeerder Actual Leader Group wil Flexfamily de komende jaren doorstoten naar de top van ons land. Momenteel bezet de groep uit Doetinchem de 28e plaats (op basis van omzetcijfers), en als het aan het management ligt groeit het bedrijf “op de lange termijn” flink door, naar een top 10-positie.

Mazars adviseert Flexfamily bij overname van Koers Oost

Het inlijven van partijen vormt een belangrijk speerpunt voor de groeiversnelling en inmiddels is de tweede deal van 2021 een feit. Na de overname van 2Work in januari is nu Koers Oost aan de familie (Flexfamily ging tot vorig jaar zomer door het leven als Flexfactory) toegevoegd.

Koers Oost

Koers Oost werd in 2009 opgericht en is gespecialiseerd in activiteiten op het gebied van uitzenden, detacheren, werving & selectie, payrollen & salarisadministratie, re-integratie, loopbaanbegeleiding, outplacement en arbeidsdeskundige dienstverlening. Het flexbedrijf opereert vanuit vestigingen in Oldenzaal, Almelo, Enter, Rijssen en Zutphen.

“De toetreding van Koers Oost is voor ons van strategisch belang. Wij verdichten onze distributie met een gerenommeerde en sterk lokaal gewortelde uitzendorganisatie. Door de specialistische activiteiten van Koers Oost aan ons te binden kunnen wij tegelijkertijd onze klanten en (flex)medewerkers uitgebreidere dienstverlening en oplossingen bieden, passend bij de uitdagingen en veranderingen in de arbeidsmarkt”, aldus Michael Ammerlaan, de topman van Flexfamily.

Ammerlaan en zijn managementteam werden tijdens het traject geadviseerd door Mazars. “We zijn vereerd dat we Flexfamily hebben mogen ondersteunen bij deze acquisitie”, zegt Aron de Jong, partner binnen de Financial Advisory-praktijk van het bureau. Manager Jeroen Oster voegt toe: “We wensen Flexfamily veel succes met het behalen van haar meerjarige groeistrategie.”

Flexmarkt in stroomversnelling

Aan de groei in 2021 lijkt voorlopig nog geen eind te komen. De flexmarkt komt vanaf begin september waarschijnlijk in een stroomversnelling als de Covid-19-versoepelingen (naar verwachting) worden afgebouwd. Ook begint de strijd om talent steeds heviger te worden, waardoor bedrijven in toenemende mate kijken naar flexpersoneel om tekorten in hun kernteams aan te vullen.

De directie van Koers Oost, bestaande uit Jan Ligtenberg, Jacqueline en Walter Olde Keizer, ziet de stap naar Flexfamily dan ook vooral als een versneller van de groeimogelijkheden. Ligtenberg: “Door de samenwerking binnen Flexfamily krijgen wij onder andere toegang tot groeikapitaal en het commerciële netwerk. Daarnaast kunnen wij gebruikmaken van hun expertise en ervaring in het verder laten ontwikkelen van onze organisatie.”

Koers Oost wordt een zelfstandige werkmaatschappij binnen Flexfamily; gericht op uitzenden, detacheren en werving & selectie. De activiteiten op het gebied van re-integratie, loopbaanbegeleiding en outplacement worden onderdeel van 2Work. De arbeidsdeskundige activiteiten worden samengevoegd met Flexfamily Vitaal! en de payroll- en salarisadministratie-activiteiten worden een zelfstandig onderdeel.

“Qua cultuur komen wij gevoelsmatig goed overeen; onze beider organisaties zijn warm, nuchter, professioneel, betrokken, mens- en resultaatgericht. De klik was er vanaf het eerste moment, dat heeft voor ons mede de doorslag gegeven om toe te treden met Koers Oost tot Flexfamily”, sluit Ligtenberg af.

Eerder dit jaar was Mazars onder meer betrokken bij een overname in de techniekbranche, en bij twee closings in het eerste kwartaal.