Mazars begeleidt DKC Totaaltechniek bij overname

18 maart 2021 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Het in Wijchen gevestigde DKC Totaaltechniek heeft Van Santvoort Enovatieve Installaties overgenomen. Koper DKC Totaaltechniek werd bij de totstandkoming van de deal geadviseerd door Mazars.

Met bijna 100 medewerkers is DKC totaaltechniek een van de grotere installatiegroepen van Gelderland. Het bedrijf helpt opdrachtgevers met onder meer installatietechniek, koudetechniek en elektra, en met service & onderhoud van gebouwgebonden installaties.

Met het inlijven van Van Santvoort Enovatieve Installaties, een familiebedrijf uit Berlicum, voegt DKC totaaltechniek ongeveer vijftig medewerkers toe aan het team. Van Santvoort is een elektrotechnische specialist die vooral actief is in de regio tussen Den Bosch en Utrecht. Zo was het bedrijf onder meer betrokken bij de renovatie van winkelcentrum ‘Het Rond’ in Houten en de renovatie van het voormalige kantoorgebouw van de Rabobank in Sint-Michielsgestel. 

Mazars begeleidt DKC Totaaltechniek bij overname

“Wij kenden Van Santvoort al wat langer, omdat wij naar tevredenheid voor verschillende klanten in projectteams hebben samengewerkt”, aldus Frank Dekkers, algemeen directeur van DKC. “Onze expertise is op het gebied van elektrotechniek nu in belangrijke mate versterkt, waardoor wij onze klanten nog beter kunnen ontzorgen.” 

Dekkers werd tijdens het overnametraject geadviseerd door een multidisciplinair dealteam van Mazars. Aron de Jong en Paul Pieters zorgden voor het M&A-advies, Bas den Ouden, Kim Leistra, Sjoerd Kromdijk en Noëlle Papaloukas namen de transactieondersteuning voor hun rekening en Sylvia Van Beukering, Renee Pauli en Michelle Stok leverden belastingadvies. 

“Mazars Financial Advisory is trots en vereerd dat we DKC totaaltechniek mochten ondersteunen bij deze acquisitie”, schrijft Aron de Jong op LinkedIn. 

Van Santvoort blijft onder leiding van de huidige directie (Jos van Schijndel en Marco van Boven) en zet zijn activiteiten onder dezelfde naam voort. “We waren op zoek naar een bedrijf dat dezelfde kernwaarden als familiebedrijf in zich draagt en past bij onze cultuur. Deze hebben we in DKC gevonden”, aldus Van Schijndel en Van Boven.