Mazars Financial advisory rondt twee overnames af

16 februari 2021 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

De Financial advisory-praktijk van Mazars heeft de succesvolle closing van twee recente transacties bekendgemaakt.

Box | SignRequest

Eerder deze maand nam het Amerikaanse Box de Nederlandse e-signature startup SignRequest over voor $55 miljoen. Box is een softwarebedrijf dat een platform levert voor samenwerken in de cloud. Met Box kunnen gebruikers onder meer documenten delen, werkstromen automatiseren en samen met collega’s werken aan documenten.

SignRequest is zoals de naam al doet vermoeden een tool waarmee het mogelijk is om digitale transacties te ondertekenen. De overname van het Nederlandse bedrijf en zijn platform betekent volgens Box een waardevolle toevoeging aan zijn dienstverlening aan opdrachtgevers. Box werkt namelijk vooral voor enterprise-klanten, waar geregeld uiteenlopende documenten ondertekend moeten worden.
Mazars Corporate Finance rondt twee overnames af“Net zoals Snowflake de data cloud, Salesforce de sales cloud en Adobe de marketing cloud vormen, willen wij de content cloud bouwen. We streven naar het bouwen van één platform dat de hele levenscyclus van content kan aansturen. ‘E-signatures’ vormde een belangrijke ontbrekende schakel binnen de ‘critical workflows’ en daarom zijn we verheugd met de toevoeging van SignRequest”, laat Aaron Levie, CEO van Box, weten.

Tijdens de deal heeft Mazars SignRequest bijgestaan als financiële overnamebemiddelaar. Het kantoor leverde M&A-advies (team: Aron de Jong, Joost Reefhuis, Paul Pieters en Niels Raaphorst) en voerde een financiële due diligence uit op de boekhouding van Box (verzorgd door Bas den Ouden). Andere dealmakers die de deal hebben begeleid, waren advocatenkantoren DLA Piper, Manatt, Phelps & Phillips, De Roos Advocatuur en Wilson Sonsini Goodrich & Rosati.

Steinweg Handelsveem | Blue Ocean Capital & Crestline Injectoren

Vorige maand sloot Steinweg Handelsveem, de eigenaar van de Rotterdam Shortsea Terminals, een deal met twee Angelsaksische investeerders. Het Britse Blue Ocean Capital en het Amerikaanse Crestline Investors hebben besloten om de Rotterdam Shortsea Terminals over te nemen, een van de grootste overslagbedrijven in de Rotterdamse haven, waar zo’n 250 mensen werkzaam zijn. Doelstelling van de twee investeerders is om de Rotterdamse containerterminal in de Eemhaven de komende jaren verder te laten groeien.

Steinweg liet vorig jaar weten van zijn containeractiviteiten af te willen. Daarmee focuste het zich op negen andere terminals in de Rotterdamse haven en de overslag van stukgoed, staal-, metaal- en aluminiumproducten. Steinweg heeft naast Rotterdam nog tientallen vestigingen wereldwijd.

Mazars was een van de financiële adviseurs bij de deal. Het kantoor verzorgde de financiële due diligence (team: Martijn Visser, Jeroen Oster en Hiam Hayba) en leverde tax advisory (team: Eric Klein Hesseling, Sylvia van Beukering, Jeroen van der Put, Renee Pauli, Thierry Boonstra en Eda Bicer).

De Financial advisory-praktijk van Mazars werkte hierbij nauw samen met de Britse collega’s van het Mazars-kantoor in Londen. Juridisch advies aan de Nederlandse kant van de deal werd geleverd door Loyens & Loeff en NautaDutilh