Philip Roeleveld en Mariska Stokkermans groeien mee met Digital Power
In slechts vijf jaar tijd is Digital Power uitgegroeid tot een bekende naam in de wereld van data & analytics. Gedurende deze snelle opmars is het team voortdurend blijven groeien. We spraken met Philip Roeleveld – die tweeënhalf jaar geleden startte – en met Mariska Stokkermans – die sinds eind 2019 deel uitmaakt van het team. Hoe hebben zij hun tijd bij Digital Power tot nu toe ervaren?
Philip Roeleveld trapte begin 2019 zijn professionele loopbaan af bij Digital Power. En daar heeft hij nog geen moment spijt van gehad. “Het hoogtepunt voor mij moet toch mijn eerste grote project zijn geweest”, vertelt hij enthousiast. “Het was een opdracht voor het Nationaal Dataportaal Wegverkeer (NDW), een nationaal loket voor wegverkeersgegevens.”
“Hiervoor had ik al een aantal kleine projecten opgepakt, maar tijdens deze opdracht kreeg ik de kans om samen met een topteam voor het eerst aan meer complexe projecten te werken. Ook hadden we de vrijheid om hier goed invulling aan te kunnen geven.”
Wat betekent ‘best’?
Met een bachelor Wiskunde en master Computer Science op zak had Roeleveld na zijn studietijd de werkgevers voor het uitzoeken. Hij koos voor Digital Power omdat data en consultancy daar bij elkaar komen.
“Als data scientist kan het verleidelijk zijn om meteen de meest fancy oplossing uit de kast trekken. Maar als je dan gaat rondvragen blijkt dat dit eigenlijk de tijd of kosten niet waard is, of dat bijvoorbeeld de explainability of efficiëntie belangrijk is.”
“In plaats van de vraag ‘hoe kan ik dit het best aanpakken’, blijkt dan de vraag wat ‘best’ überhaupt betekent nog belangrijker. Dit is wat mij trekt aan de combinatie met consultancy; dat je niet alleen bezig bent met de data science zelf, maar je juist ook focust op deze tweede vraag.”
Op iedereen afstappen
Naast dergelijke vakinhoudelijke uitdagingen spreekt ook de cultuur bij Digital Power hem erg aan. “Het is supergezellig, maar professioneel wanneer het ertoe doet. Je kunt op iedereen afstappen met een vraag en collega’s maken ook de tijd om elkaar te helpen. Het gaat dan ook om consultants die allemaal hun vak verstaan en juist geïnteresseerd zijn in elkaars problemen.”
“Wanneer je om feedback vraagt kun je ook eerlijke feedback verwachten, maar altijd opbouwend”, licht hij toe. “Wanneer er problemen zijn wordt hier niet omheen gedanst, maar benoemd en aangepakt.”
Tot slot zit het ook met de ontspanning wel goed. “Op kantoor kon je altijd wel een paar mensen vinden voor een potje tafelvoetbal en op de vrijdagmiddagborrel werd niet alleen even voor het idee één biertje geproost en snel naar huis, maar was ook altijd wel animo om tot ’s avonds door te kletsen. Hopelijk kunnen we hier snel weer een vervolg aan geven, nu de vaccinatiecampagne steeds sneller gaat.”
Gedeelde waarden
Mariska Stokkermans kwam ruim anderhalf jaar geleden aan boord, toen het bureau waar ze twee jaar eerder begon – Adversitement – werd overgenomen door Digital Power. Waar fusies niet altijd even harmonieus verlopen, werd in dit geval uitgebreid aandacht besteed aan het creëren van een gezamenlijke cultuur.
“Je eigen ontwikkeling staat binnen Digital Power centraal, je staat hiervoor zelf aan het roer.”
“Vlak na de overname is een cultuurtraject gestart om samen onze cultuur te beschrijven”, blikt Stokkermans terug. “Dit geeft enerzijds een band om hier samen aan te werken, en anderzijds was de uitkomst een cultuur die ook gedragen werd door heel Digital Power. ‘Samen’, ‘Ontwikkeling’ en ‘Van Data naar Doen’ zijn waarden die wij allemaal belangrijk vinden.”
Nu ze anderhalf jaar deel uitmaakt van Digital Power kan ze vaststellen dat deze waarden ook echt worden geleefd. “Je eigen ontwikkeling staat binnen Digital Power centraal, je staat hiervoor zelf aan het roer. De vele trainingen die je kan volgen in allerlei richtingen zijn erg waardevol. Wat betreft ‘Samen’ kan ik echt iedereen om hulp vragen en kan ik ervan uitgaan dat ik dat dan ook krijg!”
Elk klein stukje telt
‘Van Data naar Doen’ komt uiteraard tot uiting in de klantopdrachten die Digital Power uitvoert. “Ik werk momenteel als Technisch Web Analist consultant, waarbij het doel is om kwalitatief goede webdata beschikbaar te maken voor onder andere analytics-doeleinden”, vertelt Stokkermans.
“Ik vind het erg leuk om aan stakeholders uit te leggen hoe het web analytics-landschap eruitziet en welke afhankelijkheden er zoal zijn. Om datagedreven beslissingen te kunnen maken heb je namelijk te maken met een keten van allerlei verschillende personen/teams. Ieder werkt aan een klein stukje en het is belangrijk om in perspectief te zetten hoe dit stukje uiteindelijk bijdraagt aan onderbouwde beslissingen.”
Digitale uitjes
Door de aard van het werk zijn deze opdrachten goed vanuit huis te doen, maar uiteraard kijkt Stokkermans net als Roeleveld uit naar het moment dat het team weer fysiek bij elkaar kan komen. “Je mist na anderhalf jaar natuurlijk wel de directe gesprekken, borrels en lunches met collega’s. Ik heb vanwege de lockdown ook nog geen fysieke teamuitjes meegemaakt bij Digital Power.”
Gelukkig zijn er wel tal van leuke alternatieven bedacht om toch met elkaar in contact te blijven. “Naast de diverse online koffie- en theemomenten, lunches en borrels waren er hele gezellige digitale ‘uitjes’. Zo hebben we bijvoorbeeld vlak voor de feestdagen een heerlijke driegangen kerstdiner-maaltijdbox gekregen. Heel de avond kwamen foto’s van ieders gerechten voorbij. Zo werd het toch een uitje dat je niet snel vergeet!”